Λακωνία

Ο εν ενεργεία Σχολάρχης της Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολής σε συμπόσιο στον Μυστρά

 

 

Είμαστε στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι, σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού, θα παρίσταται στο Επετειακό Επιστημονικό Συμπόσιο για τα 200 χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία με τίτλο “Παιδεία, Επιστήμη και Εκκλησία: Η Πελοπόννησος στον Νεοελληνικό Διαφωτισμό” που συνδιοργανώνει το Ν.Π. Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Σπάρτης και η Εταιρεία Σπαρτιατικών Σπουδών, ο εν ενεργεία Σχολάρχης της Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολής, κ. Δημήτριος Ζώτος.

Επικυρώνεται κατ’ αυτό τον τρόπο η μακραίωνη ιστορική σύνδεση του Μυστρά -και της Λακωνίας εν γένει- με την Κωνσταντινούπολη και ανοίγονται νέοι δίαυλοι επικοινωνίας των Σπαρτιατών-Λακώνων με την εναπομείνασα ελληνική κοινότητα της Κωνσταντινουπόλεως, η οποία συνεχίζει αδιάλειπτα και με πολύ μόχθο να «φυλάττει Θερμοπύλες» για τον Ελληνισμό.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από το πρόγραμμα του Συμποσίου, πέραν των ακαδημαϊκών ομιλιών και γνωρίζοντας την οικονομική δυσπραγία των Ρωμαίικων Σχολείων της Πόλης, θα πραγματοποιηθεί Μουσική Εκδήλωση προς τιμήν τους και με σκοπό την έμπρακτη οικονομική στήριξη της Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολής, το Σάββατο 02 Οκτωβρίου 2021 (20:00-22:00) στο Ινστιτούτο Έρευνας Βυζαντινού Πολιτισμού στον Μυστρά.

Η γενέτειρα του τελευταίου ενδόξου αυτοκράτορα της χιλιόχρονης Βυζαντινής Αυτοκρατορίας καθίσταται αρωγός του αγώνα για την επιβίωση και την πρόοδο των Ελλήνων στη Βασιλεύουσα Πόλη του Γένους μας!

δείτε το πρόγραμμα ΕΔΩ 

 

Μέγας Χορηγός Επικοινωνίας Sparta Voice.gr

 

 

 Studio Photography Alexandros Bougadis

 

Sparta Voice ακολουθήστε μας :
Facebook Sparta Voice 
youtube channel
Instagram 
twitter

You may also like

Κοινοποίηση: