Λακωνία

Ο εορτασμός των Θεοφανείων στο Γύθειο

 

 

 

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε στο Γύθειο, η Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων, σήμερα Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2023.

 

 

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και της Ακολουθίας του Μεγάλου Αγιασμού, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Γυθείου, πλαισιωμένος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

 

 

Στη συνέχεια σχηματίστηκε λιτανευτική πομπή, που υπό τους ήχους της φιλαρμονικής Ανατολικής Μάνης, κατευθύνθηκε προς την αποβάθρα του λιμένα, όπου πραγματοποιήθηκε η Κατάδυσις του Τιμίου Σταυρού και ο Καθαγιασμός των Υδάτων. Στη θάλασσα βούτηξαν 14 κολυμβητές, γεμάτοι πίστη και ενθουσιασμό που έλαβαν την ευλογία του Τιμίου Σταυρού από τα χέρια του Ποιμενάρχου μας. Τον Τίμιο Σταυρό ανέσυρε ο νέος αγρότης, που υπηρετεί αυτή την περίοδο τη στρατιωτική του θητεία, Παναγιώτης Μαστοράκος.

 

 

Τιμές απέδωσαν στρατιωτικό άγημα του 2ου Τάγματος ΚΕΕΜ, σκάφος του Λιμενικού Σώματος, αλιευτικά σκάφη και σκάφη του Ναυτικού Ομίλου Λακωνίας.

 

 

 

 

Παρέστησαν ο Αναπληρωτής Δημάρχου Αν. Μάνης, Αντιδήμαρχος κ. Τσιριγώτης, οι Βουλευτές Λακωνίας κ.κ. Κρητικός και Αραχωβίτης, ο Ανώτατος Διοικητής Φρουράς Λακωνίας, Διοικητής ΚΕΕΜ, Ταξίαρχος κ. Πολίτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Υποδομών Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Βερούτης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας κ. Τσιγαρίδης, ο Διοικητής του 2ου Τάγματος ΚΕΕΜ, Αντισυνταγματάρχης κ. Κυριακός, ο Διοικητής του Α.Τ. Γυθείου, Αστυνόμος Α’ κ. Βασιλάκος, ο Διοικητής της Π.Υ. Γυθείου, Αντιπύραρχος κ. Γραφάκος, ως εκπρόσωπος του Λιμεναρχείου Γυθείου, ο Υποπλοίαρχος κ. Δεμέστιχας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας κ. Παναρίτης, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πλήθος κόσμου από το Γύθειο και από άλλες πόλεις.

 

 

 

 

 

φωτογραφίες για το SpartaVoice.gr ~  Αλέξανδρος Μπουγάδης
φωτογραφίες Ιεράς Μητροπόλεως Μάνης ~ Γραφείο τύπου Ιεράς Μητροπόλεως Μάνης

Για το φωτογραφικό υλικό Ιεράς Μητρόπολης Μάνης πατήστε εδώ.

 

**********

 

Κλείνουμε 1 χρόνο στο νέο μας χώρο και γιορτάζουμε , κάνοντας
έκπτωση 25% σε μυστήρια γάμων ~ βαπτίσεων του 2023
Ισχύει για κλείσιμο ημερομηνιών έως 31.1.2023
10% σε όλα μας τα είδη 

ΠΡΟΣΙΤΕΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ 

Βραβευμένο κατάστημα με το
Βραβείο Ικανοποίησης Πελατών Greek Awards 2021
Δημοσιογράφος –  Artist  Photographer
Μέλος  Ομίλου UNESCO Τ.Λ.Ε.Ε

*****

Sparta Voice ακολουθήστε μας :
Facebook Sparta Voice 
twitter
Instagram 
youtube channel

Spartavoice.gr : Στην ιστοσελίδα μας παρέχεται τοποθέτηση προϊόντων από την Google , ουδεμία ευθύνη φέρουμε για την προβολή αυτών των προϊόντων 

Αριθμός Μητρώου 13668
Διαπιστευμένο ΜΜΕ από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου 

You may also like

Κοινοποίηση: