Ο Επιτάφιος Θρήνος στην Σπάρτη

667{icon} {views}

Με την πρέπουσα θρησκευτική ευλάβεια και σε συγκινησιακό κλίμα η Σπάρτη βίωσε τον ‘’Επιτάφιο Θρήνο’

 

 

Το απόγευμα της Μ. Παρασκευής ξεκίνησε η Ακολουθία του Ιερού Επιταφίου στους Ιερούς Ναούς της Σπάρτης. 

Οι τέσσερις Επιτάφιοι της Σπάρτης συναντήθηκαν στις 9.30 μ.μ στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου χιλιάδες πιστών συμπροσευχήθηκαν κατά την διάρκεια της δέησης.

 

 

Την ομιλία εξεφώνησε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Σπάρτης και εφημέριος του Ι.Ν Αγίου Σπυρίδωνος Πανοσ. Αρχ. Σεραφείμ Κοσμάς ,επισήμανε ότι στην ταραγμένη εποχή την οποία βιώνουμε, όπου όλα μεταβάλλονται, όλα αμφισβητούνται και όλα καταρρέουν, η μόνη σταθερά στη ζωή μας είναι ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ευστάθιος ευχήθηκε στον ευλαβή λαό , αλλά και στους επισκέπτες του τόπου μας,   η Ανάσταση του Κυρίου μας να σημάνει και την προσωπική μας αναγέννηση, να μας λυτρώσει από τα πάθη μας και να μας οδηγήσει σε μία ενάρετη ζωή. ( ΙΜΜΣ)

 

 

Εμείς σας παρουσιάζουμε εικόνες και βίντεο από τον επιτάφιο του Ιερού Ναού Οσίου Νίκωνος Πολιούχος Λακαιδαίμων , και τέλος τους επιτάφιους των Ιερών Ναών Σπάρτης στην Κεντρική πλατεία της πόλεως. 

για το βίντεο πατήστε ΕΔΩ 

φωτογραφίες Αλέξανδρος Μπουγάδης 

 

 

Ο καλύτερος τρόπος προβολής της επιχείρηση σας

Συνεχής  ενημέρωση μέσα από www.spartavoice.gr.

Ακολουθήστε μας και  στις σελίδες μας  Sparta Voice.gr oficcial page   &  LAKONIA GREECE  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας,   twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα

You may also like

Κοινοποίηση: