Επικαιρότητα.

Ο.Ε.ΕΣ.Π κατά της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές και των ενδιάμεσων εκπτώσεων

ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΕΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ 2020 –

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗΣ Φ.Η.Μ.

 

Σύμφωνα με το άρθρο 15 του ν. 4177/2013, οι φθινοπωρινές ενδιάμεσες εκπτώσεις θα διαρκέσουν από 1η έως 14 Νοεμβρίου 2020, ενώ σύμφωνα με το άρθρο 16 του ίδιου νόμου -και μόνο για τις περιοχές που δεν έχει εκδοθεί ειδική απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη- τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή των ενδιάμεσων εκπτώσεων, δηλ. την 1η Νοεμβρίου 2020, από ώρα 11:00 έως 20:00 (παρ. 1 άρθρου 23 ν. 2224/1994).

Η Ο.Ε.ΕΣ.Π. έχει επανειλημμένα ζητήσει την κατάργηση του θεσμού των ενδιάμεσων εκπτώσεων και των Κυριακών που τις συνοδεύουν, καθώς ο θεσμός αυτός έχει αποδειχθεί αποτυχημένος και αναποτελεσματικός, δημιουργώντας σύγχυση στους καταναλωτές, φθείροντας παράλληλα και τον θεσμό των τακτικών εκπτώσεων.

Συνεπώς η Ομοσπονδία μας είναι κατά της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, πλην των τριών Κυριακών των εορταστικών περιόδων, παροτρύνοντας τους συναδέλφους να κρατήσουν τα καταστήματά τους κλειστά. Ωστόσο, το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές επαφίεται στον εκάστοτε Σύλλογο, ανάλογα με τις ανάγκες, τις ιδιαιτερότητες και τις καταναλωτικές συνήθειες του κάθε τόπου.

Αναφορικά με την απόφαση απόσυρσης από την χρήση ορισμένων μοντέλων Φορολογικών Ηλεκτρονικών Μηχανισμών (Φ.Η.Μ.), παρατάθηκε η προθεσμία απόσυρσής τους έως 31 Δεκεμβρίου 2020, κάτι το οποίο είχε αιτηθεί και η Ομοσπονδία μας.

Επιπλέον, ΖΗΤΟΥΜΕ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ για την κάλυψη του κόστους απόσυρσης ή αναβάθμισής τους, καθώς οι ήδη πληγείσες από την κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού επιχειρήσεις αδυνατούν να καλύψουν.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΖΑΚΥΝΘΟΥ, ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ (Ο.Ε.ΕΣ.Π.)

 

You may also like

Κοινοποίηση: