Οικονομικά

Ο.Ε.ΕΣ.Π. “τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση είναι ελάχιστα και ανεπαρκή”

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.), κατά τη συνεδρίαση που πραγματοποίησε στις 26 & 27 Σεπτεμβρίου 2020 στο Βραχάτι Κορινθίας, συζήτησε, μεταξύ άλλων θεμάτων, για τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στην ΔΕΘ καθώς και τα μέτρα της κυβέρνησης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Κατόπιν διαλογικής συζήτησης το Δ.Σ. εξέδωσε το παρόν ψήφισμα:

Τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση είναι ελάχιστα και ανεπαρκή καθώς δεν επιλύουν τα συσσωρευμένα και οξυμμένα προβλήματα του εμπορικού και επαγγελματικού κόσμου. Πρέπει η κυβέρνηση να παρέμβει δυναμικά λαμβάνοντας εμπροσθοβαρή μέτρα για την οικονομία και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αν στόχος της είναι να ανοίξει την πόρτα της ανάπτυξης και όχι την κερκόπορτα της λιτότητας. Πρέπει να διασφαλίσει την παροχή ρευστότητας στην αγορά με ένα εμπροσθοβαρές πακέτο ρευστότητας, διευκολύνσεων και εγγυήσεων ώστε να αποφθεχθούν τα λουκέτα και να επιβιώσουν οι επιχειρήσεις.

Καλούμε τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να λάβουν άμεσα μέτρα ώστε οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες συνάδελφοί μας να έχουν γρήγορη και διατηρήσιμη ανάκαμψη, όπως άλλωστε τους αξίζει μετά και την πολυετή οικονομική κρίση που βιώσαν.

 

You may also like

Κοινοποίηση: