Νέα Περιφέρειας Πελοποννήσου

Ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Απιδιά και ο Άγιος Γεώργιος Λογκανίκου θα ενταχθούν σε χρηματοδοτικά προγράμματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

487{icon} {views}

  

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Απιδιά Λακωνίας δεσμεύτηκε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα εντάξει στο ΕΣΠΑ τη συντήρηση και αποκατάσταση του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Απιδιά καθώς και του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου στο Λογκανίκο.

    Ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Απιδιά Λακωνίας  χρονολογείται μεταξύ 5ου και 10ου αιώνα και είναι κηρυγμένο ιστορικό διατηρητέο μνημείο  από το 1962. Αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα βασιλικής και συνεχίζει να είναι λειτουργικός μέχρι σήμερα.

    Ο Άγιος Γεώργιος Λογκανίκου χρονολογείται το 1374. Διατηρεί κτητορική επιγραφή που επιβεβαιώνει την χρονολογία κατασκευής του και αποτελεί ένα από τα παλαιοτέρα κτίσματα της περιοχής. Χρήζει άμεσης επισκευής και συντηρήσεως λόγω των φθορών που έχει υποστεί όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας του.

    Ο Περιφερειάρχης κ. Πέτρος  Τατούλης και η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Αδαμαντία  Τζανετέα επισήμαναν τη σημαντικότητα των δύο Ιερών Ναών για τον Χριστιανισμό και την πολιτιστική μας κληρονομιά , και τόνισαν ότι η Περιφέρεια οφείλει για τις επόμενες γενιές, να συμβάλει στην αποκατάσταση τους, προκειμένου να αναδειχθούν και να συνεχίσουν το διάβα τους στην ιστορία και τον πολιτισμό.

 

Ενημερωθείτε  μέσα από τη συνεχή ροή του Sparta Voice.gr (www.spartavoice.gr).
Κάνετε like στη σελίδα   μας  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας, ακολουθήστε μας και στο  twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα.

Spartavoice.gr Ο καλύτερος τρόπος προβολής της επιχείρηση σας με το χαμηλότερο κόστος το μήνα.
Επικοινωνία

You may also like

Κοινοποίηση: