Νέα καιρικών φαινομένων.

Ο καιρός για την Παρασκευή 14-12-2018

 

Για την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018 αναμένονται νεφώσεις με βροχές κυρίως στα δυτικά, βόρεια και το Ανατολικό Αιγαίο με πιθανότητα τοπικών καταιγίδων τις πρώτες πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα και χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα σταματήσουν. Παγετός θα σημειωθεί τις πρώτες πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 7 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία 3-4 βαθμούς χαμηλότερη), 5 έως 14 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 7 έως 16 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο 2-3 βαθμούς χαμηλότερη), 10 έως 18 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη (στη Βόρεια Κρήτη τοπικά τους 22 βαθμούς), 10 έως 15 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως τους 18 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο γενικά από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς και στο Βόρειο Αιγαίο μέτριοι 4-5 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς μέτριους και τοπικά στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και βαθμιαία ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών ασθενών βροχών από το μεσημέρι και αυξημένη υγρασία τις πρωινές ώρες περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 13 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς και αργότερα έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Νεφώσεις με παροδικές ασθενείς βροχές περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν γενικά από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς και βαθμιαία μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Ασθενής βροχόπτωση θα εκδηλωθεί στη ΣΠΑΡΤΗ με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου και άπνοια. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με την εκδήλωση ασθενούς βροχής, με την θερμοκρασία στους 16 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από νότια διεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ.

Αρκετά συννεφιασμένος θα είναι ο καιρός στις ΚΡΟΚΕΕΣ με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς νότιους ανέμους ως 2 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με συννεφιά, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 10 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από νότια διεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ.

http://www.meteo.gr

 

Συνεχής  ενημέρωση μέσα από www.spartavoice.gr.
Ακολουθήστε μας και  στις σελίδες μας facebook  Sparta Voice.gr oficcial page   
&  LAKONIA GREECE  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας,   twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα.

You may also like

Κοινοποίηση: