Λακωνία

Ο κ.Σταύρος Χριστάκος Αντιδήμαρχος Μονεμβασίας μιλάει για το χρονικό της πυρκαγιάς.

1552{icon} {views}

 

“Σχετικά με την φωτιά που άναψε στο πάνω κάστρο στην χθεσινή εορτή για την επέτειο της απελευθέρωσης της Μονεμβασίας σημειώνουμε τα εξής :
Η φωτιά ξεκίνησε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στις 8.35 περίπου και από την πρώτη στιγμή μαζί με την αρχαιολόγο Παναγιωτα Σκάγκου βρεθήκαμε στην κορυφή του βράχου , δίπλα στην εστία της φωτιάς μαζί με ομάδα πυροσβεστών και εθελοντών από το Κάστρο .

Στη συνέχεια κινητοποιήθηκε μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής και μεγάλη ομάδα από κατοίκους του Κάστρου με τον Τοπικό Σύμβουλο Γιάννη Μπλετα με πυροσβεστήρες μαζί με το προσωπικό της αρχαιολογικής υπηρεσίας και υπαλλήλων του Δήμου Μονεμβασίας . 


Στο μέτωπο της φωτιάς ήταν από την πρώτη στιγμή ο Δήμαρχος Μονεμβασίας , ο Διοικητής πυροσβεστικής και η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας . 


Με την βοήθεια των καιρικών συνθηκών , συνθήκες σχετικής άπνοιας αλλά και με την επέμβαση των πυροσβεστών και των εθελοντών , η φωτιά τέθηκε σύντομα υπό έλεγχο .
Η κατάσβεση έγινε με επίγεια μέσα τα οποία ανεφοδιάζονταν από τη δεξαμενή που υπήρχε στην Αγία Σοφία η οποία τροφοδοτήθηκε συνεχώς με νερό με την συνδρομή υπαλλήλων και συνεργατών του Δήμου .
Σημαντική ήταν η παρέμβαση του Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Εσωτερικών Τζανέτου Φιλλιπάκου και του Βουλευτή Λακωνίας Θανάση Δαβάκη για την κατάσβεση της φωτιάς .
Ευχαριστούμε θερμά τον διοικητή και το προσωπικό της πυροσβεστικής υπηρεσίας , το προσωπικό της αρχαιολογικής υπηρεσίας , το προσωπικό του Δήμου και βεβαίως τους εθελοντές κατοίκους και επισκέπτες της Μονεμβασίας η οποίοι βοήθησαν τα μέγιστα στην κατάσβεση της φωτιάς . 


Την επόμενη μέρα υπάρχει συνεχής επιτήρηση της φωτιάς ,προανάκριση από το πυροσβεστικό σώμα για τις αιτίες της φωτιάς , καταγραφή της κατάστασης από την Αρχαιολογική Υπηρεσία και προτάσεις για περαιτέρω ενίσχυση της πυροπροστασίας της Άνω Πόλης .”

Σταύρος Χριστάκος
Αντιδήμαρχος Μονεμβασίας

εικόνα αρχείου Αλέξανδρου Μπουγάδη

You may also like

Κοινοποίηση: