Λακωνία

Ο Υφυπουργός παρά του Πρωθυπουργού στο Γύθειο για τις καταστροφικές πυρκαγιές

Η επίσκεψη του Χρήστου Τριαντόπουλου υφυπουργού παρά τώ Πρωθυπουργό το βράδυ της Πέμτπης (30.9.2021.) στο Γύθειο, έφερε αποτελέσματα και δημιούργησε καλές προσδοκίες για τη στήριξη και ανάταξη των πληγεισών από τη φωτιά περιοχών της Ανατολικής Μάνης.
Τα αποτελέσματα αυτής της συνάντησης ήταν:

Άμεση στήριξη του Δήμου Ανατολικής Μάνης για έργα και τεχνικές παρεμβάσεις στις καμμένες περιοχές,ύψους 3.350.000€

Ενίσχυση του Δασαρχείου Γυθείου με 1.250.000€ για τα έργα που περιγράφονται στο Τεχνικό Δελτίο που ήδη έχει αποστείλει στη Γενική Διεύθυνση Δασών για την κατασκευή κορμοδεμάτων,κορμοπλεγμάτων και φραγμάτων ανάσχεσης,ώστε εντός του Οκτωβρίου να υλοποιούνται .

Η ολιστική πρόταση του Σχεδίου Πρόληψης Πυρκαγιών του Δήμαρχου Πέτρου Ανδρεάκου θα συζητηθεί σε σύσκεψη με τον αρμόδιο υπουργό Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη που προγραμματίζεται για τις επόμενες ημέρες.

Η πρόταση των έργων του Δήμου Ανατολικής Μάνης,στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»,θα εξετασθεί κατά προτεραιότητα,όπως και των άλλων πληγεισών περιοχών.

Βέβαια δέν είναι μόνον αυτά.«Τρέχει»το πρόγραμμα της Κρατικής Αρωγής μέσω του οποίου,αφού ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία αποπληρώνεται το 70%της βεβαιωθείσας ζημιάς σε εξοπλισμούς,μηχανήματα,αλλά και φυτικό κεφάλαιο.Οι μή κατά κύριο επάγγελμα αγρότες θα αποζημιωθούν κατά το 35% της ζημιάς που υπέστησαν.Είναι επίσης σε εξέλιξη τα 12 μέτρα για τις ζημιές που υπέστησαν μελίσσια και μελισσοσμήνη.

Όσον αφορά τα του ΕΛΓΑ οι δορυφορικές εικόνες καθορίζουν όλα τα κτήματα που έχουν καεί και όλοι οι δικαιούχοι θα λάβουν προκαταβολή αποζημίωσης τον Νοέμβριο.

Αναμένουμε νέα κάθοδο του Χρήστου Τριαντόπουλου,όπως δεσμεύθηκε,τον επόμενο μήνα…

ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΩ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ…

Αθανάσιος Δαβάκης Βουλευτής Ν.Δ Λακωνίας 

 

 Studio Photography Alexandros Bougadis

 

 

Sparta Voice ακολουθήστε μας :
Facebook Sparta Voice 
youtube channel
Instagram 
twitter

You may also like

Κοινοποίηση: