Λακωνία

Πέτρος Δούκας : η καθαριότητα της Πόλης είναι πρώτιστο μέλημα της Δημοτικής μας Αρχής!

Ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Πέτρος Δούκας θέλοντας να απαντήσει για την άσχημη εικόνα λόγω απορριμμάτων που έχει η Σπάρτη αλλά και περιοχές του Δήμου ανάρτησε την ποιο κάτω ανακοίνωση προς ενημέρωση των πολιτών.

Ο Δήμος Σπάρτης προσπαθεί να βρει μια λύση για το πρόβλημα των απορριμμάτων που υπάρχει εδώ και δεκαετίες , ας ελπίσουμε σύντομα το πρόβλημα αυτό να λυθεί οριστικά.

Επειδή διαβάζω κάτι απίθανα πικρόχολα σχόλια σχετικά με τα σκουπίδια στη Σπάρτη (και ιδιαίτερα από ανθρώπους με απολύτως μηδενική προσφορά στο κοινό καλό), θα ήθελα οι συνδημότισσες και οι συνδημότες μας να γνωρίζουν τα ακόλουθα:

1. Η καθαριότητα της Πόλης είναι πρώτιστο μέλημα της Δημοτικής μας Αρχής!

2. Ήδη από σήμερα τα χαράματα άρχισαν οι ‘εκκαθαριστικές’ επιχειρήσεις, με στόχο η Πόλη μας και τα χωριά να λάμπουν!

3. Το πρόβλημα ξεκίνησε όταν κατά τις 30.11.2021, ομάδα ‘γνωστών’ περιοίκων της Κοινότητας Αφυσσού, χωρίς να της καίγεται καρφί για τις συνέπειες (και γνωρίζοντας ότι δεν υπήρχε ΚΑΝΕΝΑΣ έτοιμος- νόμιμα αδειοδοτημένος χώρος νόμιμα διαθέσιμος για να μεταφερθούν τα σκουπίδια μας), απέκλεισε τον ΧΑΔΑ στην Κοινότητα Αφυσσού, και μάλιστα προέβη στην άσκηση μηνύσεων ενώπιον της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Σπάρτης, εναντίον εμένα προσωπικά, αιρετών, και υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου και, έτσι, με εισαγγελική εντολή ο ΧΑΔΑ έκλεισε!

4. Επαναλαμβάνω, ο ΧΑΔΑ έκλεισε χωρίς να υπάρχει καμία εναλλακτική νόμιμα αδειοδοτημένη μονάδα εν λειτουργία στη περιοχή μας που να μπορούσε να υποδεχθεί τα δικά μας σκουπίδια!

Παρά τις από καιρό διαβεβαιώσεις των αρχών ότι θα λειτουργήσουν οι μονάδες στη Σκάλα Λακωνίας και Παλαιόχουνη Αρκαδίας – ούτε η μία ούτε η άλλη λειτουργούσαν!

5. Από πλευράς μας, πριν το οριστικό κλείσιμο του ΧΑΔΑ Αφυσσού, ο Δήμος Σπάρτης, είχε αποσπάσει έγκαιρα από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας την έγκριση κήρυξης του Δήμου Σπάρτης σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

6. Όμως, όλες οι σχετικές διαδικασίες ήταν ιδιαίτερα χρονοβόρες και πολύ πέρα από τις δυνατότητες του Δήμου Σπάρτης να τις επιταχύνει!

7. Η μη λειτουργία της Μονάδας στη Σκάλα (παρά τις σχετικές διαβεβαιώσεις και υποσχέσεις των αρμοδίων Αρχών), οι μεγάλες καθυστερήσεις στην λειτουργία της μονάδας στην Παλαιόχουνη (παρά τις σχετικές διαβεβαιώσεις και υποσχέσεις των αρμοδίων Αρχών), οι μεγάλες καθυστερήσεις στις υπογραφές και στην ανάρτηση στο ΦΕΚ διαφόρων Αποφάσεων, οι καθυστερήσεις στην υπογραφή της Συμφωνίας μεταξύ του Δήμου Ήλιδας και της Μονάδας στην Τριανταφυλλιά, ήταν αυτά που προκάλεσαν τη συσσώρευση των απορριμμάτων αυτές τις ημέρες στο Δήμο μας, παρά τις τεράστιες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής και των Υπηρεσιών μας καθαριότητας.

8. Ήδη έχουν φορτωθεί πάνω 300 τόνοι σκουπιδιών και η προσπάθεια θα συνεχισθεί για να φτάσουμε εκεί που πρέπει να φτάσουμε!

Για αυτή τη κατάσταση υπάρχουν υπεύθυνοι με ονοματεπώνυμο.

Θα επανέλθουμε σε αυτό μόλις ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Αλλά οι υπεύθυνοι ΔΕΝ είναι τα στελέχη του Δήμου!

Καλό Σ/Κ!

 

 

Alexandros Bougadis
Δημοσιογράφος –  Artist  Photographer 

Εκτυπώσεις Φωτογραφιών
Εκτυπώσεις σε Καμβά
Δημιουργούμε τις δικέ  σας προσωποποιημένες κούπες
Φωτογραφίες Ταυτοτήτων , Αδειών Οδήγησης λοιπών δημοσίων δελτίων
Φωτογράφηση – Βιντεοσκόπηση Γάμου – Βάπτισης – Εκδηλώσεων
Φωτογραφήσεις για πορτρέτα
Αεροφωτογράφιση  – Αεροβιντεοσκόπηση Drones
USB Stick 32GB
Cart Postal
Κορνίζες
Το κατάστημα μας βρίσκετε στην Όθωνος & Αμαλίας 59
(Χαμαρέτου γωνία) Σπάρτη
Τηλ. 6909031174
2731181250
ΠΡΟΣΙΤΕΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ 

Sparta Voice ακολουθήστε μας :
Facebook Sparta Voice 
twitter
Instagram 
youtube channel

Spartavoice.gr : Στην ιστοσελίδα μας παρέχεται τοποθέτηση προϊόντων από την Google , ουδεμία ευθύνη φέρουμε για την προβολή αυτών των προϊόντων 

You may also like

Κοινοποίηση: