Λακωνία

Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς 18.4.2018 και για τη Λακωνία.

302{icon} {views}

 

Η 18η Απριλίου κάθε χρόνου έχει ορισθεί  ως Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς και αποβλέπει στην ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από την προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και την ανάγκη ενίσχυσης των προσπαθειών για τη προστασία και την διατήρηση των μνημείων.  Η Ελλάδα, η χώρα που αποτελεί την κοιτίδα του σύγχρονου πολιτισμού, οφείλει να προστατεύει και να αναδεικνύει τον πολιτιστικό της πλούτο. 

Η ιστορία της Λακωνίας έχει ιδιαίτερη πολιτιστική αξία στα πλαίσια της ιστορίας της χώρας μας αλλά και της πολιτιστικής κληρονομιάς της ανθρωπότητας γενικότερα. Στα πλαίσια της διατήρησης, προστασίας και ανάδειξης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Λακωνίας, η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας και τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού  καταβάλλουν κάθε προσπάθεια ώστε να διατηρηθούν και να αναδειχθούν σημαντικοί αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία της περιοχής μας.  Ιδιαίτερη προσπάθεια γίνεται ώστε να πάρει σάρκα και οστά το όραμα πολλών δεκαετιών για την δημιουργία του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης. Αποτέλεσμα της προσήλωσης και της συνεχούς εργασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου πάνω στο θέμα του Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης  είναι η ολοκλήρωση της μουσειακής προμελέτης, της οποίας σύντομα θα γίνει η παρουσίαση. Σημειώνουμε ότι η μουσειακή προμελέτη αποτελεί τμήμα της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Υπουργείου Πολιτισμού για την εκπόνηση της μελέτης του Νέου  Μουσείου.

 

Ενημερωθείτε  μέσα από τη συνεχή ροή του Sparta Voice.gr (www.spartavoice.gr).
Κάνετε like στη σελίδα   μας  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας, ακολουθήστε μας και στο  twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα.

                                                 

You may also like

Κοινοποίηση: