Παναγιά Ζαγούνα Παρόρι Σπάρτης

590{icon} {views}

Ο επιβλητικός Ταΰγετος κρύβει αμέτρητα μυστικά και ένα εντυπωσιακό φυσικό τοπίο και σας προσκαλεί να τα ανακαλύψετε μέσα από τα μονοπάτια του.

 

 

Η τοποθεσία της Παναγιάς Ζαγούνας, «φωλιάζει» κάτω από την επιβλητική ορθοπλαγιά του Ταΰγετου ήδη από το 1754.
Τα υπολείμματα κελιών μαρτυρούν ότι κάποτε ζούσε στο Σπηλαιομονάστηρο οργανωμένη αδελφότητα.

 

 


Οι τοιχογραφίες του ναού είναι σχετικά καλά διατηρημένες. Σύμφωνα με μια άποψη, υπήρχε εδώ ιερό κατά την αρχαιότητα. Αλλη σχολή σκέψης, ισχυρίζεται ότι τα αρχαία κατάλοιπα του ναού μεταφέρθηκαν από αλλού.

 

 

 

Στην παναγία θα φτάσεις  από ένα μονοπάτι σχετικά εύκολα αλλά και ανηφορικό , η θέα που θα αντικρίσεις μαγική με την Σπάρτη , την κοιλάδα του Ευρώτα και του Πάρνωνα να απλώνεται μπροστά σας , καθώς και τα χωριά Παρόρι , Άγιος Ιωάννης να βρίσκονται κάτω από τα πόδια σας και στην άκρη του ματιού σας ο Μυστράς…

 

 

Το μοναστήρι θα το αντικρίσετε μόλις φτάσετε κοντά να είναι κρυμμένο , μέσα στην σπηλιά , δυστυχώς είναι εγκαταλειμμένο αλλά σε πολύ καλή κατάσταση. 

 

 

Πως θα πάτε , από την Σπάρτη προς Άγιο Ιωάννη και μετά Παρόρι – Μυστρά , στις σχολές του ΟΑΕΔ δίπλα από το ξενοδοχείο όπου υπάρχει ,  θα δείτε την πινακίδα προς Παναγία Ζαγούνα περίπου 50 λεπτά πεζοπορία , για όσους αντέχουν την πεζοπορία το μονοπάτι συνεχίζει για το χωριό Αναβρυτή.

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη – Φωτογραφίες Αλέξανδρος Μπουγάδης 

 

Ο καλύτερος τρόπος προβολής της επιχείρηση σας
τηλέφωνο επικοινωνίας 6909031174

Συνεχής  ενημέρωση μέσα από www.spartavoice.gr. 

Ακολουθήστε μας και  στις σελίδες μας  Sparta Voice.gr oficcial page   &  LAKONIA GREECE  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας,   twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα

Μέλος του e-media 

You may also like

Κοινοποίηση: