Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός επί τη εορτή του Οσίου Νίκωνος του ‘’Μετανοείτε’’

313{icon} {views}

 

Με την πρέπουσα λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη τελέσθηκε το απόγευμα της Κυριακής 25 Νοεμβρίου 2018, στον περικαλλή Ιερό Ναό του οσίου Νίκωνος του ‘’Μετανοείτε’’,  ο Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας επί τη εορτή του Πολιούχου της Σπάρτης.

 

 

Στην Ακολουθία συμμετείχαν, ως προσκεκλημένοι του σεπτού Ποιμενάρχη μας κ. Ευσταθίου, οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Φωκίδος κ. Θεόκτιστος, Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος, Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος και Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ΄, ο οποίος χοροστάτησε.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος, αμέσως μετά την αρτοκλασία, παρουσίασε στο εκκλησίασμα τους παρευρισκόμενους Αρχιερείς, τους οποίους και ευχαρίστησε για την ευγενική αποδοχή της πρόσκλησής του.

 

 

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ΄, ο οποίος αναφέρθηκε στον τιμώμενο Άγιο, που αποτέλεσε μία δεσπόζουσα μορφή του Χριστιανισμού για τη Σπάρτη και ολόκληρη τη Λακωνία σε μία εξαιρετικά δύσκολη εποχή. Παράλληλα επισήμανε την ανάγκη της σύγχρονης κοινωνίας για επανακατήχηση της χριστιανικής πίστης και για ειλικρινή μετάνοια.

 

 

Στον πανηγυρικό Πολυαρχιερατικό Εσπερινό παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αραχωβίτης, ο Βουλευτής Λακωνίας και τέως Υφυπουργός κ. Δαβάκης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Τατούλης, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Λακωνίας κα Τζανετέα,  οι Δήμαρχοι των Δήμων Σπάρτης και Μάνης κύριοι Βαλιώτης και Ανδρεάκος αντίστοιχα, οι πρώην Βουλευτές, κα Πατριανάκου και κ. Αποστολάκος, και ο Διοικητής της Στρατιωτικής Φρουράς Λακωνίας Ταξίαρχος κ. Χατζηνικολάου.

 

 

κείμενο Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας & Σπάρτης

φωτογραφίες Αλέξανδρος Μπουγάδης

 

Συνεχή  ενημέρωση μέσα από www.spartavoice.gr.
Ακολουθήστε μας και  στις σελίδες μας  Sparta Voice.gr oficcial page   
&  LAKONIA GREECE  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας,   twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα.

You may also like

Κοινοποίηση: