Παραδοσιακό μενού για τα Χριστούγεννα.

356{icon} {views}

Παραδοσιακό γιορτινό τραπέζι Χριστουγέννων

To παραδοσιακό γιορτινό τραπέζι Χριστουγέννων στην Ελλάδα συμπεριλαμβάνει γουρουνάκι και δίπλες!

Απολαύστε τα!

Καλωσόρισμα με ένα ντιπ που θα το σερβίρετε με νόστιμα κριτσίνια ή με τραγανά λαχανικά.

Ντιπ μαϊντανού

Νοστιμότατο συνοδευτικό για ψωμί (και ουζάκι) ή σαλτσούλα για το ψάρι ή το κρέας μας. Πολύ ζωντανή γεύση που αναδεικνύει ό,τι κι αν συνοδεύει.


Σε πολλά τραπέζια της χώρας πάντα εμφανίζεται μια πλούσια και πεντανόστιμη κοτόσουπα που σιγοβράζει  και η μυρωδιά της πλημμυρίζει όλο το σπίτι. Μια αχνιστή σούπα από κοτόπουλο είναι ο πιο ιδανικός τρόπος να ξεκινήσει κανείς το δείπνο των γιορτών.

Σούπα Κότας Κεφαλονίτικη

 


Πρώτο πιάτο μία πίτα με γλυκιά κολοκύθα, ένα λαχανικό που στην Ελλάδα το τιμούμε πολύ τις γιορτινές ημέρες.

 Πίτα με κολοκύθα

Σαλάτα πολύχρωμη από συνοδεύει άψογα το γουρουνάκι μας κι έχει την ευκολία που μπορεί να γίνει από την προηγουμένη κι έτσι θα έχουμε χρόνο  για όλες τις άλλες δουλειές μας την ημέρα της γιορτής.

Πολίτικη παραδοσιακή

 


Ειδικά στην Μακεδονία, αλλά και σε πολλά άλλα μέρη της χώρας, δεν νοείται Χριστουγεννιάτικο τραπέζι χωρίς χοιρινό.
Σας δίνουμε μία πεντανόστιμη συνταγή, αλλά μπορείτε να διαβάσετε και κάποια άλλη συνταγή  από το  αφιέρωμα μας στο χοιρινό.

Γουρουνάκι  ψητό 

 


Το πιο παραδοσιακό συνοδευτικό στο ελληνικό τραπέζι είναι οι πατάτες στον φούρνο. Δείτε εδώ μια δοκιμασμένη συνταγή με φανταστικά αρώματα.

Πατατούλες στον φούρνο με μυρωδικά 

 


Σας δίνουμε την αυθεντική συνταγή για δίπλες. Ένα από τα παραδοσιακά γλυκά των Χριστουγέννων με μπόλικο σιρόπι γαρνιρισμένες με καρύδι και κανέλα.

Δίπλες σιροπιαστές

πηγή http://www.gourmed.gr/

You may also like

Κοινοποίηση: