Παρατείνεται το αυστηρό lockdown στον Δήμο Σπάρτης

Παρατείνεται το αυστηρό lockdown μέχρι και την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021 στον δήμο Σπάρτης ,  έπειτα από την  ανακοίνωση του Υφυπουργού  Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά.

Ο Υφυπουργός ενημέρωσε πως αυτή τη στιγμή στον Δήμο Σπάρτης  υπάρχουν 48 ενεργά κρούσματα και 103 στενές επαφές τους , που βρίσκονται ήδη σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Για το  άνοιγμα του λιανεμπορίου την Δευτέρα 18.1.2021 και για όσο ισχύει το αυστηρό lockdown , θα λειτουργούν  με τη διαδικασία παράδοσης εκτός (click away).

Ο Υφυπουργός επίσης επισήμανε ότι :  επειδή διαβάζω αιτιάσεις κάποιων αυτοδιοικητικών που προσπαθούν να εξηγήσουν τις αποφάσεις μας σε σχέση αποκλειστικά και μόνο με τον αριθμό των κρουσμάτων, να υπενθυμίσουμε ότι για να αξιολογηθεί η επιδημιολογική εικόνα μιας περιοχής, δεν εξετάζουμε μόνο τον αριθμό των κρουσμάτων, αλλά και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους, όπως το αν τα κρούσματα ανήκουν σε συγκεκριμένο πυρήνα (cluster) ή είναι διάσπαρτα σε όλη την κοινότητα, πόσες high risk επαφές δείχνει η ιχνηλάτησή τους, αλλά και αν υπήρχε μετακίνηση των κρουσμάτων και των επαφών τους από δήμο σε δήμο.

Τα μέτρα που ισχύουν έως τις 25.1.2021 παραμένουν τα ίδια και είναι : 

Απαγορεύεται η μετακίνηση εκτός των ορίων του δήμου Σπάρτης , εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας.

Από τις 18.00′ έως τις 05.00′ απαγορεύεται οποιαδήποτε μετακίνηση πολιτών εντός του δήμου, εξαιρουμένων των εργαζομένων και οι οποίοι θα μπορούν μόνο να μετακινούνται από την οικία τους προς την εργασία τους και αντιστρόφως με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους.

Αναστέλλεται η πραγματοποίηση θρησκευτικών τελετών.

 

 

χώρος διαφήμισης 

ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο facebook Sparta Voice

You may also like

Κοινοποίηση: