Προτάσεις

Παρουσίαση του βιβλίου “Ο Δρόμος προς την Σπάρτη” του Κωνσταντίνου Καρνάζη.

656{icon} {views}

Το βράδυ της Τρίτης 26-9-2017 στο  Πνευματικό Κέντρο Δήμου Σπάρτης (Ισόγειο Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σπάρτης) έγινε η παρουσίαση του βιβλίου “Ο Δρόμος προς την Σπάρτη” του Κωνσταντίνου Καρνάζη που διοργάνωσε το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού & Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης και ο σύλλογος “Σπαρτιάτες Δρομείς” στα πλαίσια των εκδηλώσεων για το Σπάρταθλον 2017 

 

 

Την παρουσίαση έκανε ο πρόεδρος του συλλόγου “Σπαρτιάτες Δρομείς” και Σπαρταθλητής κ. Ιωάννης Δημόπουλος παρουσία του συνθέτη και υπερμαραθωνοδρόμου  Κωνσταντίνου Καρνάζη.

 

 

Ο Κωνσταντίνος Καρνάζης επιστρέφει στη γη των προγόνων του και συνθέτει τρεις διαφορετικές ιστορίες σε μία μοναδική αφήγηση.
Αναζητά τις ελληνικές ρίζες του, με τη συνδρομή κορυφαίων ακαδημαϊκών ψάχνει τα ίχνη της αυθεντικής διαδρομής που διένυσε ο Φειδιππίδης και ολοκληρώνει την “αποστολή” του τρέχοντας στο σημαντικότερο αγώνα αντοχής του κόσμου, το Σπάρταθλον.

“Ο Καρνάζης προσκαλεί τους αναγνώστες σε ένα προσωπικό, σωματικό, συναισθηματικό και πνευματικό ταξίδι καθώς τρέχει στη γη των προγόνων του. Αποκαλύπτει τι καθορίζει τη ζωή του και, ειδικότερα, το πάθος ενός επιτυχημένου αθλητή υπεραποστάσεων. Υφαίνει στο βιβλίο του μια υπέροχα περιεκτική δρομική ιστορία στην αρχαία Ελλάδα, εντάσσοντας τη 42,195 χιλιομέτρων διαδρομή του Φειδιππίδη από το πεδίο μάχης του Μαραθώνα στην Αθήνα στο γενικό πλαίσιο της εποχής και ξαναδίνοντας ζωή σε αρχαίες ιστορικές μορφές”. – Frank Shorter, Χρυσός Ολυμπιονίκης στον μαραθώνιο το 1972 και συγγραφέας του βιβλίου My Marathon


Ο Δρόμος προς τη Σπάρτη προσφέρει μια διεισδυτική ματιά στον τρόπο σκέψης και στα κίνητρα που επιστρατεύει ο Καρνάζης κατά τη διάρκεια της πιο δύσκολης και προσωπικής πρόκλησης της ζωής του (μέχρι σήμερα). Οι ιστορίες από τους ανθρώπους και τους τόπους που συναντά εναλλάσσονται με τις συναισθηματικές, πνευματικές και σωματικές δυσκολίες που οφείλει να αντιμετωπίσει για να φτάσει στον τερματισμό. Η εμψυχωτική (περι)γραφή του σίγουρα θα γοητεύσει και θα εμπνεύσει τους αναγνώστες, είτε τρέχουν μεγάλες αποστάσεις είτε δεν τρέχουν καθόλου.


“Το βιβλίο αυτό προσφέρει μία γερή δόση έμπνευσης δείχνοντάς μας τι είμαστε ικανοί να πετύχουμε. Επίσης, μας μαθαίνει πώς οι Αρχαίοι Έλληνες αθλητές μπορούσαν να νιώσουν άνετα στις πιο δύσκολες συνθήκες”. – Joe De Sena, ιδρυτής του Spartan Race.

 

Φωτογραφίες Αλέξανδρος Μπουγάδης.

You may also like

Κοινοποίηση: