Πεζοπορία από το Μυστρά στα Πικουλιάνικα από τον Ορειβατικό Σύλλογο Σπάρτης

 

 

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης, σε συνεργασία με τους τοπικούς συλλόγους της περιοχής,  οργανώνει πεζοπορία από την πάνω πύλη του κάστρου του Μυστρά ως τα Πικουλιάνικα στα παραδοσιακά μονοπάτια που πρόσφατα καθαρίστηκαν και δεν είχαν περπατηθεί για περίπου 50 χρόνια.


Η πεζοπορία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12-6-2019  και ώρα 5:30΄ μμ, με εκκίνηση από την πάνω πύλη του κάστρου του Μυστρά, με διέλευση από το Βλαχοχώρι και κατάληξη στα Πικουλιάνικα, μια διαδρομή διάρκειας περίπου δύο ωρών.

Πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής το συντομότερο δυνατό στον συντονιστή της εξόρμησης, Παναγιώτη Παππά (τηλ. 6945832701).

Σημειώνεται ότι οι συμμετέχοντες θα συναντηθούν στις 5:00 μμ μπροστά από τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Σπάρτης.

 

Καθάρισμα παραδοσιακών μονοπατιών
Εξάλλου, ο Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης σε συνεργασία με τους τοπικούς συλλόγους  Τρύπης, Πικουλιανίκων, Ταϋγέτης (Μπαρσινίκου), Παρορίου, Αναβρυτής και Καλυβίων Σοχάς έχει ξεκινήσει το καθάρισμα παραδοσιακών μονοπατιών συνολικού, μήκους περίπου 93 χιλιομέτρων για φυσιολατρικό, περιπατητικό και αθλητικό τουρισμό. Τα 14 χωριά που συνδέουν τα μονοπάτια είναι: 1) Λογγάστρα, 2) Βάρσοβα, 3) Τρύπη, 4) Σταυρός, 5) Πικουλιάνικα, 6) Βλαχοχώρι, 7) Ταϋγέτη (Μπαρσινίκος), 8) Περγανταίικα, 9) Αναβρυτή, 10) Σοχά 11) Καλύβια Σοχάς, 12) Παρόρι, 13) Άγιος Ιωάννης και 14) Μυστράς.

Τα μονοπάτια αυτά είναι τμήματα των μονοπατιών που χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοι των χωριών της περιοχής πριν κατασκευαστεί το σύγχρονο οδικό δίκτυο.

 

Κοινοποίηση: