Περί καθαρισμού Αρχαίας Σπάρτης

329{icon} {views}

Η Αρχαία Σπάρτη αποτελεί το ποιο σημαντικό μνημείο της πόλεως που το επισκέπτονται καθημερινά αρκετοί τουρίστες. 

Την Δευτέρα του Πάσχα 29-4-2019 το χώρο επισκέφτηκαν κάποιοι τουρίστες που μας έστειλαν τις κάτωθι φωτογραφίες και μας επισήμαναν τα εξής :
Πρώτον μπαίνοντας στην Σπάρτη  το GPS του έδειξε κατεύθυνση δεξιά , προς το Νοσοκομείο , με αποτέλεσμα να χαθούν και να πρέπει να ρωτήσουν για το που βρίσκεται η Αρχαία Σπάρτη και ο λόγος είναι ότι δεν υπάρχουν από την είσοδο της πόλεως πινακίδες κατευθύνσεως για των Αρχαιολογικό Χώρο , κάτι που έπρεπε να είχε γίνει αρκετά χρόνια πριν.
Το δεύτερο που μας είπαν είναι ότι δυστυχώς ο χώρος δεν είναι καθαρός , υπάρχουν παντού χορτάρια, σε ελάχιστα μέρη να είναι καθαρισμένα και να μην υπάρχουν άνθρωποι φύλαξης , δηλαδή φύλακες αλλά και κάποιος που να μπορεί να τους ξεναγήσει στο χώρο και μιλάμε για την Αρχαία Σπάρτη.
Πριν είχαν επισκεφτεί την Αρχαία Κόρινθο και δεν αντίκρισαν κάτι τέτοιο , έμοιαζε σαν να είναι στην εγκατάλειψη ο χώρος  της Σπάρτης κρίμα. 

 

 

Μαζί τους είχαν κάποια ενημερωτικά φυλλάδια και μαζί με τις ενημερωτικές πινακίδες που υπάρχουν εκεί κατάφεραν κάπως να καταλάβουν το τι ήταν το κάθε τι.

Εμείς μιλήσαμε με την ΕΦΑΛΑΚ και μας ενημέρωσαν ότι καθαρισμός έγινε τον Μάρτιο  του 2019 και με την καλή συνεργασία που έχουν με το Δήμο Σπάρτης  θα καθαρίσουν και τους ελαιώνες με καταστροφέα του Δήμου.

 

 

Επίσης η ΕΦΑΛΑΚ μας ενημέρωσε ότι καθαρίστηκε και το Ιερό της Ορθίας Αρτέμιδος.

Καταλαβαίνουμε ότι όσο και να προσπαθείς να κόψεις τα χορτάρια αυτά θα ξανά βγούνε και πρέπει να γίνετε συστηματικά ο καθαρισμός , επίσης θα έπρεπε εν έτη 2019 να υπάρχουν παντού πινακίδες κατευθύνσεως για όλους του Αρχαιολογικούς χώρους της Σπάρτης , όπως υπάρχουν για παράδειγμα πινακίδες για το Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού.
Πρέπει να καταλάβουν ότι μιλάμε για έναν σημαντικό Αρχαιολογικό χώρο και πρέπει να είναι πάντα καθαρισμένος. 

 

Η τελευταία φωτογραφία είναι της ΕΦΑΛΑΚ , όπου και ευχαριστούμε με τις αποψιλώσεις που είχαν γίνει,  αλλά όπως προαναφέραμε χορτάρια είναι και ξανά βγαίνουν. 

 

 

Ο καλύτερος τρόπος προβολής της επιχείρηση σας

Συνεχής  ενημέρωση μέσα από www.spartavoice.gr.

Ακολουθήστε μας και  στις σελίδες μας  Sparta Voice.gr oficcial page   &  LAKONIA GREECE  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας,   twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα

You may also like

Κοινοποίηση: