Λακωνία

Περισσότερη αστυνόμευση ζητάνε οι πολίτες της Σπάρτης.

416{icon} {views}

 

Έντονα φαινόμενα κλοπών και βίας παρατηρούνται τον τελευταίο καιρό σε τουρίστες που επισκέπτονται την Σπάρτη. Ανήλικοι Ρομά που δρουν συνήθως σε μικρές ομάδες παραμονεύουν τους ανυποψίαστους τουρίστες και όταν βρουν την κατάλληλη ευκαιρία επιτίθενται και αφαιρούν χρήματα και αντικείμενα αξίας. Ακόμη, δεν διστάζουν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες -ελαφρές ευτυχώς- μέχρι στιγμής. 

Η Σπάρτη και οι γύρω περιοχές αποτελούν πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο από όλο τον κόσμο μιας και η περιοχή χρίζει ιδιαίτερου ιστορικού και πολιτισμικού ενδιαφέροντος. Είναι τουλάχιστον άδικο για την περιοχή και γι αυτούς τους ανθρώπους να συμβαίνουν τέτοια περιστατικά και να αμαυρώνεται μια ολόκληρη περιοχή καθώς και οι άνθρωποι της. 

Οι πολίτες ζητούν επιπλέον αστυνόμευση ιδιαίτερα σε αρχαιολογικούς χώρους όπως είναι το Ιερό της Ορθίας Αρτέμιδος , Αρχαία Σπάρτη και πολλές ακόμη, για να αποφεύγονται τέτοια περιστατικά αλλά και για την προστασία των Σπαρτιατών πολιτών που ουκ ολίγες φορές έχουν πέσει θύματα τέτοιων περιστατικών όταν ανυποψίαστες γυναίκες χάνουν τις τσάντες τους ή τα προσωπικά τους αντικείμενα ή ακόμη και όταν οδηγοί βρίσκουν τα αυτοκίνητά τους σπασμένα και κατεστραμμένα. 


Επίσης οι πολίτες θέλουν άμεσα την επέμβαση της Αστυνομίας αλλά και του Δημάρχου Σπάρτης για την άσχημη εικόνα που έχει η πόλη όχι μόνο από τους Ρομά όπως αναφέραμε αλλά και από την παραβατικότητα τόσο στο κέντρο της πόλεως (κήπος Δημοτικού Αρχαιολογικού μουσείου , πάρκο ΟΤΕ κ.α) όπου καθημερινά διάφοροι Έλληνες άλλα και αλλοδαποί διακινούν παράνομες ουσίες. 

Η Σπάρτη είναι και πρέπει να παραμείνει  πόλος έλξης για χιλιάδες ανθρώπους από όλη τη Γη.
Η Σπάρτη πρέπει να γίνει μια ασφαλής πόλη για όλους και αυτό είναι ευθύνη της πολιτείας. 

 

 

Ενημερωθείτε  μέσα από τη συνεχή ροή του Sparta Voice.gr (www.spartavoice.gr).
Κάνετε like στη σελίδα   μας  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας, ακολουθήστε μας και στο  twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα.

You may also like

Κοινοποίηση: