Πιθανών τέλη Ιανουαρίου η ψήφιση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για την συμφωνία Πρεσπών

Σενάρια για επίσπευση ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών στο ελληνικό κοινοβούλιο έρχονται στο προσκήνιο, λίγες ώρες μετά τη συνέντευξη Ζάεφ στην οποία ανέφερε ότι μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών από τις δύο χώρες, η Συμφωνία δεν θα μπορεί να αλλάξει στο μέλλον.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το news 247, ο σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι να έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών προς κύρωση στη Βουλή στα τέλη Ιανουαρίου ενώ στόχος είναι να ακολουθήσει, λίγες ημέρες αργότερα, η ψηφοφορία για την κύρωση του Πρωτοκόλλου Ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, ως Βόρεια Μακεδονία.

Όλα θα εξαρτηθούν από το τι θα κάνουν οι βουλευτές του Ποταμιού – πλην του Σπύρου Δανέλλη που έχει ξεκαθαρίσει ότι θα ψηφίσει υπέρ – αλλά και ορισμένοι από τους βουλευτές των ΑΝΕΛ. Είναι χαρακτηριστικό ότι η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά της ακόμη για τη στάση που θα κρατήσει. Πιο ξεκάθαρος ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος ο οποίος έχει προαναγγείλει ότι θα ψηφίσει υπέρ και θα παραδώσει την έδρα του.

Ενδεχομένως μια τέτοια εξέλιξη με κύρωση από την ελληνική Βουλή (ή όχι) της συμφωνίας των Πρεσπών στα τέλη Ιανουαρίου, να δρομολογήσει πολιτικές εξελίξεις με αποχώρηση Καμμένου, ανασχηματισμό ή ακόμη και προκήρυξη εκλογών το συντομότερο.
Εκτός κι αν αποφασιστεί η ολοκλήρωση της τετραετίας με μια κυβέρνηση μειοψηφίας, με την ψήφο ανοχής των ΑΝΕΛ δηλαδή.
www.in.gr

 

Συνεχής  ενημέρωση μέσα από www.spartavoice.gr.
Ακολουθήστε μας και  στις σελίδες μας  Sparta Voice.gr oficcial page   &  LAKONIA GREECE  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας,   twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα

You may also like

Κοινοποίηση: