Πιλότος για τη χώρα το πρόγραμμα κωνωποκτονίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

305{icon} {views}

Η επιτυχία του προγράμματος της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την καταπολέμηση των κουνουπιών το ανέδειξε σε πιλότο για τη χώρα, σύμφωνα με την  ενημέρωση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών από το Υπουργείο Υγείας και τους επιστήμονες του ΚΕΕΛΠΝΟ την Πέμπτη 25 Μαΐου 2017.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ της ΕΝ.ΠΕ. οι εκπρόσωποι του Υπουργείου Υγείας και του ΚΕΕΛΠΝΟ εξήραν την αποτελεσματικότητα του καινοτόμου και πρωτοπόρου προγράμματος της Περιφέρειας Πελοποννήσου και κάλεσαν τις υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας να υιοθετήσουν την καλή αυτή πρακτική, ώστε να επιτευχθούν ανάλογα αποτελέσματα.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης αναφέρθηκε στην πολιτική του πρωτοβουλία να αναπτυχθεί το πρόγραμμα αυτό σε συνεργασία με έγκριτους φορείς της χώρας (Πανεπιστήμια, Ινστιτούτα, ΚΕΕΛΠΝΟ, κ.α.), το Δήμο Ευρώτα και το συντονιστικό ρόλο των υπηρεσιών της Περιφέρειας.

Ο Πρόεδρος της ΕΝ.ΠΕ. κ. Αγοραστός ζήτησε από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ να καταθέσει την ολοκληρωμένη του πρόταση, βάση της εμπειρίας της Πελοποννήσου, προς τις υπόλοιπες Περιφέρειες, ώστε να εφαρμόσουν ανάλογα προγράμματα.

Η στρατηγική του προγράμματος και η στοχευμένη προσπάθεια δημιουργίας παρατηρητηρίου τα έτη 2016 – 2017, με στόχο τη διερεύνηση και τεκμηρίωση όλων των νόσων που μεταδίδονται με έντομα διαβιβαστές, αναπτύχθηκαν από το Διευθυντή Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Βασίλειο Διαμαντόπουλο.

You may also like

Κοινοποίηση: