Προτάσεις

Πλούσιες εκδηλώσεις από τον Δήμο Σπάρτης για τον Σεπτέμβριο

 Αναλυτικά το πρόγραμμα για τον Σεπτέμβριο 2021. 

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου

  • 19:30, Εκδήλωση για το 1821 στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στο Παρόρι με θέμα: «Μνημονεύοντας και τραγουδώντας την ηρωίδα Σταυριάνα Σάββαινα από το Παρόρι της Σπάρτης»
  • 21:00 στο Παλαιό Δημαρχείο, Διάλεξη Απόστολου Πιερρή με θέμα «Τα Συμ̟πόσια στην Σπάρτη, τα Φιδίτια: Πόσοι και Ποιοί Συμμετείχαν, Πώς Γινόταν η Τροφοδοσία, τι Συζητούσαν και Τραγουδούσαν, τι Έτρωγαν, Ποια είναι η σημασία των Φιδιτίων και Ανδρείων στην ζωή της Σπάρτης.»

 

 


Σάββατο 18 και Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου

  • 10:00 το πρωί , πρακτικό εργαστήρι Φυσικής Καλλιέργειας με τον Παναγιώτη Μανίκη στο αγρόκτημα Κοκκονού – Χριστοφοράκου στο 7ο χλμ. Σπάρτης-Χρυσάφων μετά το μοναστήρι των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων.

Θα περιλαμβάνει, ομιλία – εισαγωγή στην Φυσική Καλλιέργεια, τη Δημιουργία Φυσικών Αγροκτημάτων / Πράσινων χώρων με την μέθοδο των σβόλων — Οπωροφόρα Δέντρα και Κατασκευή σβόλων (πρακτικό εργαστήριο).

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 

  • 5:00 το απόγευμα, στην Κεντρική Πλατεία της Σπάρτης θα αφιχθούν 40 ιστορικά αυτοκίνητα από την Ολλανδία 
  • 7:15 το απόγευμα στο Μυστρά (ΙΝΕΒΥΠ) θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου (Γ΄ έκδ.) του Λάκωνα Γιώργου Ν. Δερμάτη, δρος Ιστορίας του Πανεπιστημίου της Louvain-la-Neuve, για το Δεσποτάτο του Μυστρά, με Ομιλητές τον Λαοκράτη ΒάσσηΦιλόλογο και συγγραφέας και την Έλλη Δρούλια, Ιστορικό και Διευθύντρια της Βιβλιοθήκης της Βουλής.
  • 21:00 στο Παλαιό Δημαρχείο, Διάλεξη του Απόστολου Πιερρή με θέμα: «Η Συμπλοκή της Ιδέας του «Τέλους» με την Αρχή της Ισχύος: Κριτική Ιστορία της Ελληνοπερσικής Σύγκρουσης (c. 547 – 479 π.Χ.) (Τα Πριν, Κατά και Μετά τους Μηδικούς Πολέμους)»

 

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου

  • Σπάρταθλον
  • 9:30 το βράδυ, Μουσική βραδιά με τη Φιλαρμονική Σπάρτης στην κεντρική πλατεία Σπάρτης

 

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου

  • Αμφιθέατρο Ξηροκαμπίου, Παρουσίαση της προόδου και της σπουδαιότητας των ανασκαφών στο μυκηναϊκό νεκροταφείο του Αγ. Βασιλείου στο Ξηροκάμπι.

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου

  • Κεντρική Πλατεία Σπάρτης, Παρουσίαση της προόδου και της σπουδαιότητας των ανασκαφών στο μυκηναϊκό νεκροταφείο του Αγ. Βασιλείου στο Ξηροκάμπι.

 

 

 

Βιομετρικές Φωτογραφίες για :
Ταυτότητες , Αδειών Οδήγησης , λοιπών εγγράφων.
Εκτυπώσεις φωτογραφιών υψηλής ποιότητας σε μεγέθη 10*15 , 13*18 , 21*29 (Α4).
Φωτογραφίσεις :
Γάμων , Βαπτίσεων , Εκδηλώσεων.
Προσιτές Τιμές.
Ευαγγελιστρίας 18 Β (και Χαμαρέτου γωνία).
Σπάρτη.
Τηλ. 6909031174

 

Sparta Voice ακολουθήστε μας :
Facebook Sparta Voice 
youtube channel
Instagram 
twitter

 

You may also like

Κοινοποίηση: