Ποια είναι η Μανιάτισσα μις Ευρώπη

395{icon} {views}

 

 

Η Αλίκη Διπλαράκου, Λαίδη Ράσσελ γεννήθηκε 28 Αυγούστου 1912 και καταγόταν από την Κρήνη της Μάνης. Ήταν κόρη τού Γεωργίου Διπλαράκου και της Ελένης Νικολέση. Ο πατέρας της είχε το επώνυμο Βαβούλης, αλλά το άλλαξε και έλαβε το επώνυμο της μητέρας του Διπλαράκου· η οικογένεια ζούσε στην Αθήνα. Αδέλφια της Αλίκης ήταν η Νάντα (1912-1266) σύζυγος Ανδρέα Ροδοκανάκη Γάλλου διπλωμάτη, η Χριστίνα (1918-1999) σύζυγος Ανρί Κλωντέλ (γιού τού Πωλ και ανιψιού της γλύπτριας Καμίγ Κλωντέλ) και η Εντμέ σύζυγος Σπυρίδωνος Βασιλοπούλου.

 

Αναδείχτηκε στον τίτλο της ομορφότερης γυναίκας στην Ελλάδα και μετά στην Ευρώπη σε ηλικία 18 ετών, στο Παρίσι στις 6 Φεβρουαρίου το 1930. Όταν ρωτήθηκε πώς ξεκίνησε η συμμετοχή της, είπε: “Ήμουν με τη μητέρα μου στο τσάι της Βρετανικής πρεσβείας, όταν κάποιος πρότεινε να πάμε να δούμε τον διαγωνισμό ομορφιάς σε ένα θέατρο. Κάποια στιγμή οι κριτές φώναξαν το όνομά μου· νόμισα ότι ήταν αστείο. Προσπάθησα να αρνηθώ, αλλά ο Πρόεδρος της Ελλάδας μου είπε, ότι αυτό θα πρόβαλλε την Ελλάδα και να δεχθώ. Τρεις ημέρες μετά βρέθηκα στο Παρίσι, όπου κέρδισα στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό και έπρεπε να συνεχίσω στο Ρίο”. Η καστανομάλλα καλλονή ήλθε 2η στον διαγωνισμό μις Κόσμος τού Ρίο ντε Ζανέιρο το ίδιο έτος. Περιόδευσε στις ΗΠΑ, δίνοντας διαλέξεις για τον αρχαίο και νέο ελληνικό πολιτισμό. Μιλούσε με ευχέρεια Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά.

 

Το 1930 ντύθηκε με ανδρικά ρούχα και παραβίασε το άβατο τού Αγ. Όρους· ήταν η τρίτη παραβίαση από γυναίκα και το συμβάν έγινε πρωτοσέλιδη είδηση. Το περιοδικό Time αναφέρθηκε σε αυτήν και στον ρόλο των γυναικών στην ιστορία, στο τεύχος 13-7-1953. Προσπάθησε να δοκιμάσει το ταλέντο της στο θέατρο και έπαιξε στο έργο “Προμηθεύς”. Έγινε γνωστή διεθνώς εξαιτίας του (δεύτερου) γάμου της με το Σερ Τζων Ράσσελ (Sir John Wriothesley Russell, 1914 – 1984), Άγγλο ευπατρίδη. Απεβίωσε στις 30 Οκτωβρίου του 2002.

Πηγή: Βικιπαίδεια

 

=====================================================================================

 

Αποθανατίζουμε το όνειρό σας με τέχνη και ευαισθησία
Θέλουμε να αποδώσουμε φωτογραφικά εκείνη την μέρα όπως ακριβώς συμβαίνει

Alexandros Bougadis 

6909031174

 

Car Wash Γιώργος& Δημήτρης Μασγανάς
Ορθίας Αρτέμιδος 1 Σπάρτη

 

Συνεχής  ενημέρωση μέσα από www.spartavoice.gr.
Ακολουθήστε μας και  στις σελίδες μας  Sparta Voice.gr oficcial page   &  LAKONIA GREECE  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας,   twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα

 

You may also like

Κοινοποίηση: