Λακωνία

Πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία τα εγκαίνια φωτογραφίας του Αλέξανδρου Μπουγάδη

388{icon} {views}

 

Πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία στο πρώην Δημοτικό Σχολείο Βαφειού – Ριζάς στην Ριζά Σπάρτης το απόγευμα του Σαββάτου 5.9.2020 , τα εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας του Αλέξανδρου Μπουγάδη με θέμα “Άνθρωποι”.

 

 

Οι παριστάμενοι είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν μια εξαιρετική σειρά φωτογραφιών και να ακούσουν την αλήθεια του καλλιτέχνη, βλέποντας τα έργα του από τη δική του οπτική γωνία. Ενός καλλιτέχνη που, όπως τόνισε ο ίδιος, επιμένει να δημιουργεί ,  επιδιώκοντας να καταξιωθεί μέσα από το έργο του κι όχι μέσω της αναγνωρισιμότητάς του ως προσώπου. Ενός καλλιτέχνη που τον χαρακτηρίζει η ευγένεια και η αγάπη για τον άνθρωπο, και που παλεύει να ανεβάσει το πολιτισμικό επίπεδο του τόπου του, απορρίπτοντας εύκολες συνταγές και λύσεις…

 

 

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν : ο Σεβαστός πατέρας Ευσέβιος Ρασσιάς ,  οι Βουλευτές του Νομού Λακωνίας κ. Αθανάσιος Δαβάκης και κ. Σταύρος Αραχωβίτης , ο Αντιδήμαρχος Σπάρτης κ. Μιχάλης Βακαλόπουλος, ο Πρόεδρος της κοινότητας Βαφειού – Ριζάς – Αμυκλών κ. Κώστας Κόνιαρής , η πρόεδρος του Ερυθρού Σταύρου Σπάρτης κ. Ποτούλα Ορφανού , ο Αρχιτέκτονος και Πολιτικός Μηχανηκός κ. Γιώργος Γιαξόγλου , και πλήθος κόσμου.

 

 

Η Έκθεση τελεί υπό την αιγίδα ομίλου UNESCO Τεχνών , Λόγου και Επιστημών Ελλάδος σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Σπάρτης και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βαφειού – Ριζάς.

Θα παραμείνει στο πρώην Δημοτικό Σχολείο Βαφειού – Ριζάς στην Ριζά Σπάρτης έως τις 14 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρες 19:00 – 22:00.

 

 

Η έκθεση φωτογραφίας του Αλέξανδρου Μπουγάδη, αποτυπώνει την καθημερινότητα των απλών ανθρώπων που είναι «στο περιθώριο της ζωής». «Οι άνθρωποι» αποτυπώνουν το σκοτεινό σημείο που βρίσκεται σήμερα ο πολιτισμός με την κοινωνική αδικία, τη φτώχεια και το μαράζωμα του λαού.

 

Ο Αλέξανδρος Μπουγάδης γεννήθηκε στην Σπάρτη όπου και ζει μόνιμα. Έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και είναι λάτρης της φωτογραφίας όπου ξεκίνησε να ασχολείται ερασιτεχνικά από το 2010.


Το 2016 ξεκίνησε να ασχολείται επαγγελματικά με τη φωτογραφία ως photoreporter στο ιδιόκτητο Μ.Μ.Ε Spartavoice.gr φωτογραφίζοντας προσωπικότητες όπως τον π. Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ Π. Παυλόπουλο, τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Αναστασιάδη, τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμο, τον π. Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ.κ. Δημήτριο, καθώς και των, π. Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και νυν Κυριάκο Μητσοτάκη.

Έχει λάβει μέρος σε αρκετές εκθέσεις φωτογραφίας ανά την Ελλάδα ως συμμετέχων σε πολλές φωτογραφικές ομάδες αλλά και ατομικές εκθέσεις.

 

Φωτογραφίες του έχουν εκδοθεί από τουριστικά περιοδικά, τουριστικούς οδηγούς Δήμων όπως της Σπάρτης, σε Μ.Μ.Ε. της Λακωνίας, ευχετήριες κάρτες αλλά και στο Βικιπαίδεια, έχει λάβει μέρος στο Λεύκωμα my_greece των εκδόσεων Bell 2017, σε φωτογραφικό ημερολόγιο του 2017 που εκδόθηκε στην Θεσσαλονίκη , συμμετοχή στο εικαστικό ανθολόγιο 2017-2018 και 2019-2020 των εκδόσεων Όστρια, συμμετοχή τον Ιούνιο του 2019 στην έκθεση φωτογραφίας Greece in Focus στην Myro Gallery Θεσσαλονίκης όπου μεταφέρθηκε και στην Κωνσταντινούπολη ,  στην έκθεση και λεύκωμα του project My_villages της φωτογραφική ομάδας Gr Events Instagram, που παρουσιάστηκε στη ΔΕΘ 2019 καθώς και στην 5η πολιτιστική εβδομάδα του Ωδείου Μελοποιία στην Σπάρτη.

 

Τον Απρίλιο του 2018 έλαβε συμμετοχή από την ομάδα Gr Events Instagram στο πρόγραμμα My_Andros φωτογραφίζοντας την Άνδρο για τον Τουριστικό οδηγό του Δήμου και συμμετοχή στην εν λόγω φωτογραφική έκθεση, όπου το συγκεκριμένο πρόγραμμα έλαβε το Tourism Awords 2019.

Τον Σεπτέμβριο του 2019 με την ομάδα Gr Events Instagram συμμετείχε στο progect My_Lipsi και συμμετοχή στην εν λόγω έκθεση. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 32 φωτογράφοι.

Έχει διακριθεί από το meteo.gr το 2018 και το 2019.

 

Το 2018 έλαβε το Χρυσό Βραβείο καλύτερης φωτογραφίας Paris awors.
Τον Γενάρη του 2019 έλαβε το Διεθνές Χρυσό Βραβείο καλύτερης ασπρόμαυρης φωτογραφίας USA.
Τον Απρίλιο το 2020 έλαβε το χρυσό βραβείο με θέμα «Φωτογραφίζουμε εντός» που διοργάνωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός HIT fm 93,6 της Λέσβου.

Συμμετοχή εθελοντικά το 2018 στη φωτογράφιση του κλασικού Μαραθωνίου Αθήνας, από το 2015 έως και το 2019 στο Αθλητικό γεγονός Σπάρταθλον, το οποίο είναι αγώνας υπεραποστάσεων ξεκινώντας από την Αθήνα έως την Σπάρτη, το Spartan Race από το 2017 έως 2019 και σε πολλά πολιτιστικά δρώμενα της Λακωνίας.

 

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια φωτογραφίας από Έλληνες Διακεκριμένους Φωτογράφους όπως ο κ. Γεώργιος Δεπόλλας, ο Ακαδημαϊκός Πλάτων Ριβέρης, Μάρω Κουρή, Βασίλης Νίκας κ.α.

 

 

Η έκθεση τελεί υπό την Αιγίδα Ομίλου UNESCO Τεχνών , Λόγου και Επιστημών Ελλάδος σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Σπάρτης και του Πολιτιστικό Συλλόγου  Βαφείου – Ριζάς , από 4 Σεπτεμβρίου έως 14 Σεπτεμβρίου 2020 , στο Πρώην  Δημοτικό Σχολείο Βαφειού – Ριζάς και ώρες 19:00-22:00.

 

 

 

 

φωτογραφική κάλυψη της βραδιάς για το Spartavoice.gr Σωτήρης Βέργαδος όπου και ευχαριστούμε.
Αλέξανδρος Μπουγάδης

 

You may also like

Κοινοποίηση: