Νέα καιρικών φαινομένων.

Πρόβλεψη αλλαγής καιρού

άρθρο του Κωνσταντίνου Σμπυράκου 

Νέο σύστημα μας έρχεται από την Δυτική Νότιο Δυτική Ευρώπη και συγκεκριμένα από την Ιβηρική Χερσόνησο κατ’ επέκταση στην Ιταλία και έπειτα στην χώρα μας, σαφώς βέβαια σε πιο εξασθενημένο βαθμό δηλαδή ( ένταση και διάρκεια) όπου αυτό θα είναι και ο βασικός λόγος για την μικρή παύση των αλκυονίδων ημερών.

 

 

Νέο σύστημα τείνει να μας επηρεάσει από το βράδυ της Κυριακής (26.1.2020) και  Δευτέρα (27.1.2020) . Να τονίσουμε σε αυτό το σημείο ότι δεν πρόκειται για ψυχρό μέτωπο, διότι δεν συνδυάζεται με κάποια ψυχρή μάζα η κάποιου τύπου ψυχρό μέτωπο προκειμένου να ρίξει αισθητά την Θερμοκρασία. Αντίθετα, το σύστημα αυτό είναι ατλαντικης προέλευσης από τα συνηθισμένα συστήματα όπου πρώτα περνούν από την Ιβηρική Χερσόνησο όπου την επηρεάζουν σε υπερθετικό βαθμό, εν συνεχεία Την Ιταλία και την Κεντρική Μεσόγειο όπου εκεί ( λόγω των θερμών θαλασσών υπάρχει ανατροφοδοτηση) και κατ’ επέκταση επηρεάζουν και την χώρα μας, με ένα πιο σύντομο αλλά δυνατό πέρασμα.

Πιο Αναλυτικά, λοιπόν από το βράδυ της Κυριακής (26.1.2020)  βροχές και καταιγίδες τείνουν να εκδηλωθούν η να επηρεάσουν αρχικά το Βόρειο Δυτικό Κεντρικό, Νότιο Ιόνιο και την Βόρειο Δυτική Ελλάδα. Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι άνεμοι θα ενισχυθούν και θα στραφούν ας Νότιο Δυτικές, Δυτικές Διευθύνσεις με εντάσεις όπου πρόσκαιρα ενδέχεται να φτάσουν στα 7 με 8 μποφόρ.
Έπειτα, από τις πρώτες πρωινές ώρες το σύστημα σιγά σιγά θα αρχίσει να εισχωρεί στην Νοτιο Δυτική, Βόρειο Δυτική, Δυτική και Νότιο Ανατολική Πελοπόννησο.
( Προσοχή, να επισημανθεί ότι τα φαινόμενα κατά τόπους στην Ανατολική, Νότιο Δυτική και Δυτική Πελοπόννησο ενδέχεται να έχουν κυρίως τις πρωινές προμεσημβρινες ώρες και κατά τόπους έντονο χαρακτήρα. Ποσοστό επαλήθευσης άνω του 45% με 50 %)

Στη συνέχεια προς τις μεσημβρινές ώρες τα φαινόμενα θα προχωρήσουν ακόμα πιο Αναλυτικά με αποτέλεσμα να επηρεαστούν σε σημαντικό βαθμό η Βόρειο Ανατολική Πελοπόννησος, Η Ανατολική Νότια Στερεά Ελλάδα, το Κέντρο Βόρειο Αιγαίο και προς τις Απογευματινές με Βραδινές ώρες ή Ανατολική η Κεντρική Μακεδονία και η Θράκη με σημαντικά ύψη βροχής. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία εκτός φαίνεται να μένουν η Κρήτη το Ανατολικό, Νότιο Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Επιπρόσθετα, προς τις Απογευματινές ώρες οι άνεμοι θα ενισχυθούν και στο Αιγαίο Πέλαγος στα 7 με 8 μποφόρ από Νότιο Δυτικές, Δυτικές Διευθύνσεις.
Τέλος, να αναφερθεί ότι πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα Κεντρικά και τα Βόρεια Ορεινά τμήματα της Ελλάδας πάνω από τα 1300 με 1500 μέτρα υψόμετρο ενώ στα ορεινά της Πελοποννήσου πάνω από τα 1600 με 1800 μέτρα υψόμετρο τοπικά ίσως και 1900 μέτρα υψόμετρο.

 

 

Με Εκτίμηση η Διαχειριστική Ομάδα του KAIROS.GR
Κωνσταντίνος Σμπυράκος 

 


Ο καλύτερος τρόπος προβολής της επιχείρηση σας
τηλέφωνο επικοινωνίας 6909031174

Καταχώρηση και μικρών αγγελιών

Συνεχής  ενημέρωση μέσα από www.spartavoice.gr. 

Ακολουθήστε μας στις σελίδες μας στο Facebook ,   Sparta Voice.gr &  LAKONIA GREECE   γίνετε μέλος στην ομάδα   μας,   twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα

Μέλος του e-media

You may also like

Κοινοποίηση: