Πρόγνωση καιρού για Σαββατοκύριακο 14/15-7-2018. Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς 14-7-2018

396{icon} {views}

Σάββατο:
Νεφώσεις αστάθειας με σποραδικές μπόρες σε τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καθώς και στο κεντρικό Αιγαίο (κυρίως στις βορειοανατολικής Σποράδες). Βελτίωση του καιρού προς το μεσημέρι. Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές.

Άνεμοι από Β/ΒΒΑ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο έως ισχυροί – σταδιακά και μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε ΒΒΔ με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία σε μικρή άνοδο και έως 34 βαθμούς στα βόρεια, έως 36 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 31 βαθμούς στην νησιωτική χώρα.

Κυριακή:
Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις αστάθειας στα βόρεια ηπειρωτικά οι οποίες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν στα ηπειρωτικά ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης και της δυτικής Μακεδονίας και θα σημειωθούν σποραδικές μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές.

Άνεμοι στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς – στα υπόλοιπα πελάγη απο Β/ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στο νότιο Αιγαίο έως ισχυροί.

Θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή και έως 34 βαθμούς στα βόρεια, έως 36 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 31 βαθμούς στην νησιωτική χώρα (στην Ζάκυνθο θα είναι 3-4 βαθμούς υψηλότερη).
https://www.youweather.com

 

ΓΕΝΙΚΗ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ 

 

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών για Σάββατο 14 Ιουλίου 2018, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Χίος, Σάμος, Ικαρία)
  • Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Δωδεκάνησα)
  • Περιφέρεια Κρήτης (Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Λασίθι)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

 

 

Ενημερωθείτε  μέσα από τη συνεχή ροή του Sparta Voice.gr (www.spartavoice.gr).
Κάνετε like στη σελίδα   μας  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας, ακολουθήστε μας και στο  twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα.

You may also like

Κοινοποίηση: