Νέα καιρικών φαινομένων.

Πρόγνωση καιρού για 22-5-2018 έως 26-5-2018.

Τρίτη:
Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις αστάθειας στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά οι οποίες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν σποραδικές μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές.

Άνεμοι από Β/ΒΒΑ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι – στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα ανατολικά και έως 27 βαθμούς στα βόρεια, έως 31 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά (χαμηλότερη κατά 3-4 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωρικά) και έως 26 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα.

Τετάρτη:
Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις αστάθειας στα δυτικά και βόρεια οι οποίες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν σε τμήματα του Ιονίου, της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας, της δυτικής Στερεάς, της Θεσσαλίας και της Πελοποννήσου. Περαιτέρω επιδείνωση του καιρού αργά το βράδυ με τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας εκτός από την ανατολική Μακεδονία και την Θράκη. Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα.

Άνεμοι από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι – στο Ιόνιο θα στραφούν σταδιακά σε ΝΔ/ΝΝΔ με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή και έως 27 βαθμούς στα βόρεια, έως 31 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 26 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα.

Πέμπτη:
Νεφώσεις αστάθειας με σποραδικές μπόρες αρχικά στα ανατολικά ηπειρωτικά και μέχρι το μεσημέρι στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικά χώρας εκτός από την ανατολική Μακεδονία και την Θράκη – πιθανότητα για τοπικές χαλαζοπτώσεις. Σποραδικές βροχές νωρίς το πρωί και σε τμήματα των Κυκλάδων κα της Κρήτης.

Άνεμοι από ΒΔ/ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι – στα ανατολικά ηπειρωτικά από Α/ΑΒΑ διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή και έως 27 βαθμούς στα βόρεια, έως 31 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 26 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα (στην βόρεια Κρήτη θα είναι υψηλότερη και θα αγγίξει τοπικά τους 34 βαθμούς Κελσίου).

Παρασκευή:
Νεφώσεις με σποραδικές μπόρες και τοπικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά ορεινά της δυτικής, κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις αστάθειας στις υπόλοιπες περιοχές οι οποίες μετά το μεσημέρι θα πυκνώσουν σε τμήματα του βόρειου Αιγαίου και της Δωδεκανήσου και θα σημειωθούν τοπικές καταιγίδες – πιθανόν έντονα φαινόμενα προς το βράδυ στην ευρύτερη περιοχή Λέρου-Καλύμνου-Κω-Σύμης.

Άνεμοι από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι -πρόσκαιρα έως ισχυροί σε τμήματα του κεντρικού Αιγαίου.

Θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή και έως 27 βαθμούς στα βόρεια, έως 30 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 26 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα.

http://www.youweather.com

 

Ενημερωθείτε  μέσα από τη συνεχή ροή του Sparta Voice.gr (www.spartavoice.gr).
Κάνετε like στη σελίδα   μας  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας, ακολουθήστε μας και στο  twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα.

You may also like

Κοινοποίηση: