Πρόγραμμα βιολογικής καταπολέμησης της σφήκας της καστανιάς.

 

Ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους ότι στα πλαίσια του προγράμματος βιολογικής καταπολέμησης της σφήκας της καστανιάς, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, πραγματοποίησαν εξαπόλυση του εντόμου  Torymus sinensis σε καστανεώνες της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η εξαπόλυση του εντόμου πραγματοποιήθηκε από τις 2 Μαΐου έως τις 5 Μαΐου 2018, σε 60 διαφορετικές θέσεις, προσβεβλημένες από την σφήκα της καστανιάς, των Περιφερειακών Ενοτήτων Αρκαδίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας.

Ενημερώνουμε τους παραγωγούς των Τοπικών Κοινοτήτων όπου έγινε η εξαπόλυση των εντόμων να μην πραγματοποιήσουν ψεκασμούς στις καστανιές τους με χρήση εντομοκτόνων έως τα τέλη Ιουλίου. Επίσης δεν πρέπει να αφαιρέσουν και να καταστρέψουν τις κηκίδες από τις καστανιές φέτος και την επόμενη χρονιά, γιατί εκεί θα εναποθέσει τα αυγά του το έντομο.

Περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΕ Λακωνίας, στο τηλέφωνα 2731363329.

Δείτε  εδώ το έγγραφο της Δ.Α.Ο.Κ. Π.Ε.Λακωνίας.

 

Ενημερωθείτε  μέσα από τη συνεχή ροή του Sparta Voice.gr (www.spartavoice.gr).
Κάνετε like στη σελίδα   μας  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας, ακολουθήστε μας και στο  twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα.

You may also like

Κοινοποίηση: