Πρόγραμμα 193ης Επετείου της Μάχης του Πολυαράβου Μάνης

Τον Αύγουστο του 1826 κι ενώ η Επανάσταση είχε σβήσει παντού κάτω από την αήττητη στρατιά του Ιμπραήμ Πασά, μιά σπίθα διατηρήθηκε αναμμένη μέσα από έναν τριήμερο επικό αγώνα στον Πολυάραβο. 

Πολέμησαν ελάχιστοι εναντίον πολλών, άοπλοι εναντίον πάνοπλων, άτακτοι εναντίον τακτικών. Γέροντες, παιδιά, γυναίκες, άνδρες, βράχια, αγρίμια κι αετοί ταπείνωσαν τους εισβολείς και έσωσαν την ελευθερία της Ελλάδας. Θα είναι ιδιαίτερη τιμή για το Δήμο μας και την ένδοξη Μάνη, να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εορταστικές εκδηλώσεις της 193ης Επετείου της Ηρωικής Μάχης του Πολυαράβου. 

Η εορταστική εκδήλωση θα τελεσθεί την Κυριακή 25 Αυγούστου 2019 στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον ιστορικό Πολυάραβο Ανατολικής Μάνης. 

 

 

Στην τελετή εορτασμού παρακαλούνται να παρευρεθούν:
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ.κ. Χρυσόστομος Γ‘ καθώς επίσης οι Δημοτικές, Πολιτικές, Δικαστικές, Στρατιωτικές, Αστυνομικές, Πυροσβεστικές, Λιμενικές και Δημόσιες αρχές, οι Πρόεδροι Επιστημονικών Οργανώσεων, Οργανώσεων Αναπήρων και Θυμάτων πολέμου, Αντιστασιακών Οργανώσεων, Εφεδροπολεμιστών & οι Πρόεδροι Επιμελητηρίων, Επαγγελματικών και Εργατικών Οργανώσεων, Συνεταιρισμών, Σωματείων, Συλλόγων και όλοι οι πολίτες του Δήμου. 

 

Με τιμή 

Ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης 

Πέτρος Ν. Ανδρεάκος 

 

You may also like

Κοινοποίηση: