Λακωνία

Πρόταση του Δ. Μονεμβασίας για ίδρυση Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στην Νεάπολη

Συνάντηση Δαβάκη – Τριχείλη με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας

 

 

Συνάντηση εργασίας με τους Υπουργό και Υφυπουργό Ναυτιλίας κ.κ Πλακιωτάκη και Κατσαφάδο, είχαν σήμερα το πρωί ο βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης και ο Δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης.

Συζητήθηκαν τα θέματα Λιμενικής πολιτικής που αντιμετωπίζει ο Δήμος Μονεμβασίας, καθώς επίσης και το ζήτημα της οικονομικής ενίσχυσης των λιμενικών εγκαταστάσεων του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.

Κατά τη συνάντηση αυτή, όμως, υποβλήθηκε και η Πρόταση του Δήμου Μονεμβασίας για την ίδρυση Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) στη Νεάπολη, την οποία ανέλυσαν διεξοδικά τόσο ο Δήμαρχος Μονεμβασίας Ηρακλής Τριχείλης όσο και ο βουλευτής Θανάσης Δαβάκης.

Η πολιτική ηγεσία του ΥΕΝ άκουσε με προσοχή τη συγκεκριμένη πρόταση και ενημέρωσε ότι θα αποσταλεί τεχνικό κλιμάκιο εμπειρογνωμώνων, εντός του αμέσως προσεχούς διαστήματος, οι οποίοι θα εξετάσουν και θα εκτιμήσουν τις προσφερόμενες εγκαταστάσεις του Δήμου Μονεμβασίας για τον συγκεκριμένο σκοπό.

Στο τέλος της συνάντησης ο Λάκωνας βουλευτής εξέφρασε τη συγκρατημένη αισιοδοξία του για τη συγκεκριμένη υπόθεση με την εξής δήλωση:

Η ναυτική παράδοση των Βατίκων και η ιστορία που έγραψαν και γράφουν οι χιλιάδες Βατικιώτες ναυτικοί, μαζί με την προσπάθεια της κυβέρνησης να καταστήσει το ναυτικό επάγγελμα ελκυστικό στους νέους, αποτελούν τον καλύτερο συνδυασμό υποστήριξης του αιτήματός μας για ίδρυση Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στη Νεάπολη. Αυτά θέσαμε, ο Δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Τριχείλης και εγώ στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας. 

Οι προσπάθειες όλων μας θα είναι συντονισμένες για την επίτευξη του ανωτέρω σκοπού. Υπάρχουν πολλές παράμετροι και εμπόδια που πρέπει να συνεκτιμηθούν, όμως είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος.

 

 

 

χώρος διαφήμισης 

Alexandros Bougadis
Βραβευμένος Φωτογράφος 
Μέλος του Ομίλου UNESCO Τεχνών , Λόγου & Επιστημών Ελλάδος 

Φωτογραφήσεις – Βιντεοσκοπήσεις : Γάμων , Βαπτίσεων , Εκδηλώσεων , Προϊόντων
6909031174

 

Sparta Voice ακολουθήστε μας :
Facebook Sparta Voice 
twitter
Instagram 
youtube channel

You may also like

Κοινοποίηση: