Λακωνία

Πρώτη δράση του Συλλόγου Πυροπλήκτων Μάνης “Ελαιοφόρος”

 

Στην ανατολή του 2022 ευχόμαστε σε όλους τους συμπατριώτες, φίλους και αποδήμους μας όπου γης:

Το νέο έτος να χαρίσει απλόχερα υγεία σε όλο τον κόσμο και να είναι η απαρχή μιας όμορφης δημιουργικής χρονιάς, κατάφορτη με χαρές, ευημερία και κάθε ποθητό στην προσωπική, οικογενειακή και επαγγελματική ζωή όλων.

Ξεχωριστά για την ιδιαίτερη μικρή και περήφανη πατρίδα μας την Μάνη, ευχόμαστε ο χρόνος αυτός, να επουλώσει κάθε πληγή στον τόπο μας και να ανακουφίσει τους δοκιμαζόμενους συμπατριώτες μας.

Ο νεοσύστατος Σύλλογός μας με την επωνυμία «Ελαιοφόρος» πραγματοποίησε την πρώτη του συμβολική δράση προς τα ευάλωτα νοικοκυριά του τόπου μας και ιδιαιτέρως των οικογενειών με ανήλικα παιδιά και των οικονομικά ασθενέστερων πυροπλήκτων μονίμων κατοίκων.

Η δράση έγινε με την αρωγή συμπατριωτών μας χορηγών, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά και τους ευχόμαστε να έχουν υγεία, ευημερία, επιτυχίες και καλά κέρδη…

Και του χρόνου με υγεία! 

*Επισυνάπτεται σχετικό φωτογραφικό υλικό και ακολουθεί η συνοδευτική επιστολή τού συλλόγου μας προς τους αποδέκτες συμπολίτες μας σε πυρόπληκτα χωριά της Μάνης.. 

 

  • Αγαπητές Συμπατριώτισσες, αγαπητοί Συμπατριώτες 

Όπως όλοι γνωρίζετε, το περασμένο καλοκαίρι ο τόπος μας, η βορειανατολική Μάνη, καταστράφηκε από την μεγάλη πυρκαγιά που έκαιγε επί σχεδόν ένα μήνα. Ελαιώνες, σπίτια, επιχειρήσεις, παραγωγικά ζώα, αιωνόβια δένδρα, το φυσικό περιβάλλον αφανίστηκαν…

Δεδομένου ότι η περιοχή μας αποτελείται από χωριά που βιοπορίζονται αποκλειστικά σχεδόν από την ελαιοκαλλιέργεια, την γεωργία και την κτηνοτροφία, η επόμενη μέρα προκαλεί θλίψη και απελπισία.

Η ζωή όμως και η δημιουργία είναι ισχυρότερες από την καταστροφή και τις υλικές ζημιές. 

Κι επειδή η στερνή, η πιο ιερή μορφή θεωρίας είναι η πράξη, θεωρήσαμε ότι οι καταγόμενοι από τον τόπο αυτό, πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, ώστε να καταθέσουμε στη συλλογική προσπάθεια, το μερίδιο του καθήκοντος που μας αναλογεί, βάζοντας  κι εμείς το δικό μας λιθαράκι στην ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων χωριών και οικισμών της ιδιαίτερης πατρίδας μας, μέσω της δημιουργίας ενός συλλόγου, με  την κορυφαίου ιστορικού συμβολισμού ονομασία «Ελαιοφόρος», ευελπιστώντας να συμβάλουμε στην ανακούφιση των πικρά δοκιμαζόμενων συμπατριωτών μας και  την ανασυγκρότηση της καμένης γης μας, υιοθετώντας την άποψη σύμφωνα με την οποία: Δεν πρέπει να ρωτάς τι μπορεί να κάνει η χώρα σου για εσένα, αλλά τι μπορείς να κάνεις εσύ για τη χώρα σου.

Όλοι εμείς, τα ιδρυτικά μέλη, ντόπιοι και απόδημοι, προερχόμαστε από την πυρόπληκτη περιοχή της Μάνης μας. Είμαστε κομμάτι από εσάς, μαζί βιώσαμε τη συμφορά και θρηνήσαμε τις χαμένες περιουσίες και το φυσικό περιβάλλον, στο οποίο ανατράφηκαν γενιές και γενιές και διαμόρφωσαν την ψυχή και τον χαρακτήρα των ανθρώπων τους.

Όμως πρέπει να σταθούμε και πάλι στα πόδια μας!

Η ιστορία του τόπου μας μάς το επιβάλει! 

Η ιερή μας ελιά είναι η ίδια η ζωή μας…

Οργανωνόμαστε λοιπόν. Δρούμε με σκοπό την αντιμετώπιση των άμεσων πιεστικών αναγκών, αλλά διεκδικούμε και στηρίζουμε κάθε αναπτυξιακή πρωτοβουλία και προσπάθεια για τον τόπο μας στο παρόν και στο μέλλον.

Με αυτή την πρώτη συμβολική δράση μας, την παραμονή της νέας χρονιάς, θέλουμε να συστηθούμε και να γνωριστούμε μεταξύ μας.

Θέλουμε όμως να στείλουμε και ένα μήνυμα: Οι Μανιάτες δεν γονατίζουν, δεν σκύβουν το κεφάλι! Πριν 200 χρόνια οι πρόγονοί μας δεν είχαν διλήμματα. Ούτε κι εμείς έχουμε σήμερα.

Η μοναδική επιλογή μας είναι: Προχωράμε μπροστά!

Θα ξαναφτιάξουμε τη γη μας, το χαμόγελο θα ξανανθίσει στα πρόσωπα και τα παιδιά μας θα βρουν συνθήκες για να μείνουν με αξιοπρέπεια στην πατρογονική τους γη.

Ένα στοίχημα που πρέπει όλοι μαζί να κερδίσουμε! 

Με λογισμό και μ’ όνειρο…

 

 

Σας ευχόμαστε εγκάρδια Χρόνια Πολλά και Καλή χρονιά!

Με υγεία, αγάπη, ευημερία και κάθε καλό στα σπιτικά σας!

Μάνη, 31-12-2021

Με πατριωτικούς Χαιρετισμούς

Για το προσωρινό Δ.Σ. του Συλλόγου «Ελαιοφόρος»

Η πρόεδρος: Ελένη Τζικάκου 

Η Γραμματέας: Ειρήνη Φουρίδη

Η Ταμίας Βασιλική Πλαγιαννάκου 

Ο Αντιπρόεδρος: Σταύρος Μανιατάκος 

Τα μέλη: Γιώργος Δεμοιράκος, Λεωνίδας Δρογκάρης, Λεωνίδας Καρβούνης

Για την επικοινωνία μας: E-mail:  elaioforos@gmail.com

Η σελίδα μας στο Facebook:  Μάνη Ελαιοφόρος

Τηλέφωνα:  6977750360,  6988016285

Ευχαριστίες

Για την υλοποίηση της πρώτης, συμβολικής δράσης μας στα πυρόπληκτα χωριά της Μάνης, θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες μας στους συμπατριώτες μας Λάκωνες, οι οποίοι έμπλεοι του πνεύματος της αγάπης και της αλληλεγγύης για τον πάσχοντα συνάνθρωπο, συνέβαλαν καθένας με το δικό του μερίδιο ανθρωπιάς στην επιτυχία της!

Θερμές ευχαριστίες απευθύνονται: 

– Στο Επιμελητήριο Λακωνίας, τον πρόεδρό του κύριο Γιάννη Παναρίτη και το εκλεκτό Διοικητικό Συμβούλιο για την προσφορά της βασιλόπιτας.

– Στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, παράρτημα Σπάρτης, δια της Προέδρου του Κυρίας Ποτούλας Ορφανού και των εκλεκτών μελών του, για την συνολική τους στήριξη στα πυρόπληκτα χωριά και τους συμπατριώτες μας.

-Στο Δ.Σ. και τα μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λακωνίας για την προσφορά χοιρινού κρέατος για τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας.

– Στο Κέντρο Χοιρινού Κρέατος Τσικάκης – Γιαννόπουλος για την προσφορά κρέατος για τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας.

– Στους εκλεκτούς οινοποιούς – οινοπαραγωγούς της Λακωνίας: Νικόλαο Θεοδωρακάκο, Δημήτριο Τσιμπίδη, Λεωνίδα Κατσώνη, Γεώργιο Τσιμπίδη, Νικόλαο Μαχαίρα, Ευάγγελο Γιαννόπουλο, Δημήτριο Καλαμαρά, Κων/νο Θεοδωρόπουλο, Παρασκευά Μακρή. 

– Στον Πολιτιστικό Σύλλογο Γερονθρών (Γερακίου) δια του προέδρου του κ. Μιχάλη Σόβολου και του Δ.Σ. που μας συνέτρεξαν εμπράκτως από την πρώτη στιγμή.

– Τέλος, ευχαριστούμε τους υποστηρικτές μας, επαγγελματίες και μη, της Μάνης και της Λακωνίας όλης, για την πολύπλευρη στήριξή τους…

 

 

 Studio Photography Alexandros Bougadis

Φωτογράφηση – Βιντεογράφηση : Γάμων , Βαπτίσεων , Εκδηλώσεων

 Φωτογραφίες Ταυτοτήτων – Αδειών Οδήγησης – Λοιπών Δελτίων 
Ειδικές τιμές σε μαθητές – φοιτητές – ανέργους και συλλόγους

Τηλ. 2731402655 – 6909031174

Sparta Voice ακολουθήστε μας :
Facebook Sparta Voice 
youtube channel
Instagram 
twitter

You may also like

Κοινοποίηση: