Πως να διατηρήσεις το βάρος σου στις γιορτές.

57205-coverΣτις γιορτές και ειδικά αυτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς όλοι βάζουμε κιλάκια και τρέχουμε μετά να τα χάσουμε. Αυτή τη χρονιά κάνε το διαφορετικό και μη βάλεις κιλά, αλλά ούτε να στερηθείς τίποτα από τα καλά των γιορτών. Πως θα το κάνεις αυτό;

 

 

 

 

 

Απλά θέλει τρόπο αρκεί να συντονίσεις κάποιες γιορτινές συνήθειες:

1. Μην αρχίσεις το φαγοπότι πρόωρα

Πολλοί το κάνουν το λάθος και αρχίζουν το «πάρτι» πολύ πριν τις γιορτές. Μελομακάρονα, κουραμπιέδες και ότι άλλο έδεσμα καταναλώνεται πολύ πριν τις γιορτινές μέρες. Αν τρως επί 15 μέρες συνέχεια όλα αυτά τα εδέσματα είναι λογικό να πάρεις κιλάκια.

2. Φάε πριν το …φαγητό!

Εκεί που σε καλούν έχει πάντα φαγητό. Άλλωστε είναι των ημερών συνήθεια. Φάε κάτι πρωτεϊνούχο πριν πας στο πάρτι ή στο τραπέζι. Φάτο περίπου μισή με μια ώρα πριν και είναι βέβαιο ότι θα περιορίσει την πείνα και φυσικά την ενδεχόμενη λαιμαργία.

3. Μη είσαι πολύ …ευγενικός!

Δεν είναι ανάγκη να φας ότι σου προσφέρουν. Αν δεν θέλεις μη το φας, επειδή στο προσφέρει η οικοδέσποινα που το έκανε με τα χεράκια της… Αρνήσου ευγενικά ή πάρτο και άστο στην άκρη. Γενικά αν δεν πεινάς, μην φας!

4. Κόψε την …κεκτημένη ταχύτητα

Το λάθος το κάνουμε πολλοί και σαν από …κεκτημένη ταχύτητα συνεχίζουμε να τρώμε υπερβολικά τουλάχιστον 10 μέρες μετά τις γιορτές, κοντά στα μέσα Ιανουαρίου. Για να το αποφύγεις μπες στους κανονικούς σου ρυθμούς από την επομένη της Πρωτοχρονιάς και ξέχνα τα ετεροχρονισμένα τραπεζώματα…

5. Πιες αλλά μην …σκάσεις!

Στις γιορτές μερικοί αισθάνονται ότι πρέπει να πιούνε όλο το αλκοόλ του χρόνου. Είναι ίσως το free όταν είσαι καλεσμένος ή ακόμα και η φθηνή τιμή αγοράς από τις εποχικές προσφορές των σούπερ μάρκετ και έτσι πολλοί πίνουν περισσότερο από όσο αντέχουν. Μην το κάνεις. Πιες κανονικά και ίσως λίγο περισσότερο, αλλά όχι υπερβολικά!

6. Πίνε νερό!

Μπορεί αν πίνεις νερό, αλλά στις γιορτές πιες περισσότερο. Ο λόγος είναι θα πιείς λιγότερο αλκοόλ αφού θα είσαι κορεσμένος.

7. Πίνε σκέτα ποτά

Αναψυκτικό και αλκοολούχο ποτό είναι ο χειρότερος συνδυασμός! Προτίμησε να πιείς σκέτο το ποτό που σου αρέσει ή διαλυμένο με νερό, αν ταιριάζει. Για παράδειγμα μην πιείς ουίσκι με κόκα κόλα, αλλά με νερό και μην πιείς βότκα με πορτοκαλάδα, αλλά σκέτη με πάγο.

8. Μην φας όλη την …τούρτα!

Τις μέρες των γιορτών θέλεις να ξεδώσεις με τα γλυκά. Δεν είναι ανάγκη να φας όλη την …τούρτα ή όλη την πιατέλα με τα παστάκια ή τα μελομακάρονα. Φάε μια κανονική μερίδα και φτάνει. Ακόμα καλύτερο θα ήταν να φας μια μικρή ποσότητα!

πηγή activeman.gr

You may also like

Κοινοποίηση: