Πότε θα καταβληθεί το επίδομα των 800 ευρώ και πως θα δοθεί

Οι εργαζόμενοι που θα τίθενται σε αναστολή σύμβασης θ’ αρχίσουν να υποβάλουν μέσα στον μήνα Νοέμβριο αιτήσεις για το σχετικό επίδομα ενώ αντίστοιχες αιτήσεις καλούνται να κάνουν και οι εργοδότες.  


Όπως εξήγησε ο Γιάννης Βρούτσης μιλώντας στον ΣΚΑΪ η διαδικασία για την πληρωμή θα είναι ίδια με αυτή που ισχύει έως τώρα και χωρίζεται ως εξής:  

Στην 1η κατηγορία των κλειστών επιχειρήσεων με κρατική εντολή: Από 15/11 έως 24/11 οι επιχειρήσεις υποβάλλουν το έντυπο στην Εργάνη και μετά «κουμπώνει» η αίτηση των εργαζομένων. Οι πληρωμές αυτών θα γίνουν από 27/11 έως  3/12.  

Στην 2η κατηγορία πληττόμενες επιχειρήσεις: Οι αιτήσεις θα γίνονται από 15/11 – 7/12.
Η καταβολή των πληρωμών θα γίνει σταδιακά μέχρι τέλος Δεκεμβρίου.  

Σημείωσε δε, ότι στην περίπτωση που κάποιος εργαζόμενος είναι σε αναστολή εργασίας τον μήνα Νοέμβριο, η ημερήσια αποζημίωση του ανέρχεται στα 26,66 ευρώ για κάθε μέρα αναστολής.  

Επομένως, αυτοί που θα είναι σε αναστολή ολόκληρο το μήνα Νοέμβριο θα λάβουν 800 ευρώ έναντι 534 ευρώ που ίσχυε μέχρι τώρα, ενώ όσοι τεθούν σε αναστολή για τμήμα του μηνός Νοεμβρίου αναμένεται να λάβουν 26,66 ευρώ ανά ημερολογιακή ημέρα αναστολής.

Δεν διευκρινίζεται ωστόσο τι γίνεται με εργαζομένους που η σύμβαση τους είναι 4ωρη ή και 2ωρη αλλά εργάζονταν 8 με 10 ώρες ημερησίως.

 

 

You may also like

Κοινοποίηση: