Π. Νίκας – Η Περιφέρεια θα συνδράμει πάση δυνάμει την Πυροσβεστική

 

 

Κανένα σπίτι δεν υπέστη ζημιές από τις φλόγες, όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας που μετέβη στην περιοχή της Μάνης , ενώ παρόντες ήταν επίσης, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης, οι δήμαρχοι Ανατολικής Μάνης Πέτρος Ανδρεάκος και Σπάρτης Πέτρος Δούκας, καθώς και άλλοι αυτοδιοικητικοί.

Ο περιφερειάρχης είχε επικοινωνία με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, ενώ συναντήθηκε και ενημερώθηκε από τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγο Στέφανο Κολοκούρη, ο οποίος επίσης βρέθηκε επί τόπου συντονίζοντας τις προσπάθειες πυρόσβεσης στις οποίες μετείχαν 155 πυροσβέστες, εκ των οποίων οι 49 σε πεζοπόρα τμήματα, 47 οχήματα, ενώ από αέρος -και μέχρι τη δύση του ήλιου- επιχειρούσαν 8 ελικόπτερα και 7 αεροσκάφη.
Την προσπάθεια συνδράμουν υδροφόρες, καθώς και μηχανήματα του Δήμου Ανατολικής Μάνης, άλλων δήμων, καθώς και της Π.Ε. Λακωνίας.

Ο περιφερειάρχης διαβεβαίωσε τον Αρχηγό του Π.Σ. ότι η Περιφέρεια θα συνδράμει με κάθε δυνατό τρόπο το έργο της Πυροσβεστικής.

Σημειώνεται ότι με εντολή του Αρχηγού του Π.Σ. κλιμάκιο της ΔΑΕΕ (Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού) βρίσκεται στην Ανατολική Μάνη για να διερευνήσει τα αίτια της πυρκαγιάς.

Mε μήνυμα μέσω του 112 που στάλθηκε το Σάββατο  22.8.2020 το βράδυ στα κινητά τηλέφωνα, στους κατοίκους της Μάνης, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας καλούσε τον κόσμο που βρίσκεται στην περιοχή, να είναι σε επιφυλακή τονίζοντας: “Παραμείνετε σε επιφυλακή όλο το βράδυ. Μεγάλη δασική πυρκαγιά στην Ανατολική Μάνη. Παρακολουθείτε και ακολουθείστε τις οδηγίες των Αρχών”.

 

 

You may also like

Κοινοποίηση: