Σαν σήμερα 1 Ιουλίου – Η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Ελλάδος κερδίζει στον ημιτελικό του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου την Τσεχία με 1-0 και προκρίνεται στον τελικό

 

1828: Ιδρύεται η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων.

1881: Το πρώτο διεθνές τηλεφώνημα είναι γεγονός. Πραγματοποιείται από τον Καναδά στη Γαλλία.

1903: Διοργανώνεται για πρώτη φορά ο Ποδηλατικός γύρος της Γαλλίας ο οποίος διαρκεί 19 μέρες. Από τότε μέχρι και σήμερα διεξάγεται κάθε χρόνο και μαζί με τον γύρο της Ισπανίας αποτελεί μια από τις τρεις βασικές διοργανώσεις (και η μεγαλύτερη σε διάρκεια) της Διεθνούς Ένωσης Ποδηλασίας. Η διαδρομή περνά από πολλά μέρη σε όλη την έκταση της Γαλλίας  (και κάποια σε γειτονικές χώρες), καλύπτοντας απόσταση πάνω από 4.000 χιλιόμετρα.

1944: Αρχίζει η Σύνοδος του Μπρέτον Γουντς, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, για τη χάραξη της μεταπολεμικής παγκόσμιας οικονομικής τάξης. Συστήνεται η ίδρυση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας. Το δολάριο θα αντικαταστήσει τον χρυσό ως μέσο των διεθνών συναλλαγών.

1979: Η sony παρουσιάζει το πρώτο walkman του κόσμου.

1995: Σε δύο φορές ισόβια για την υπόθεση των σατανιστών καταδικάζονται οι Ασημάκης Κατσούλας και Μάνος Δημητροκάλλης. Σε κάθειρξη 18 ετών καταδικάζεται η Δήμητρα Μαργέτη.

2004: Η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Ελλάδος κερδίζει στον ημιτελικό του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου την Τσεχία με 1-0 και προκρίνεται στον τελικό. To γκολ πετυχαίνει στην παράταση ο Τραϊανός Δέλλας.

 

Ενημερωθείτε  μέσα από τη συνεχή ροή του Sparta Voice.gr (www.spartavoice.gr).
Κάνετε like στη σελίδα   μας  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας, ακολουθήστε μας και στο  twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα.

You may also like

Κοινοποίηση: