Σαν σήμερα 10 Νοεμβρίου: χιλιάδες πολίτες αρχίζουν σιγά-σιγά να γκρεμίζουν το Τείχος του Βερολίνου

 

1674: Με τη συνθήκη του Ουέστμινστερ, η Ολλανδία παραδίδει τις Νέες Ολλανδίες (οι σημερινές πολιτείες της Νέας Υόρκης, Νιου Τζέρσι, Ντέλαγουερ και Κονέκτικατ) στην Αγγλία.

1885: Ο Γκότλιμπ Ντάιμλερ, ιδρυτής αργότερα της Mercedes, κατασκευάζει την πρώτη μοτοσικλέτα. 

1919: Γεννιέται ο Μιχαήλ Καλάσνικοφ, Ρώσος σχεδιαστής όπλων, που σχεδίασε το ΑΚ-47, γνωστό και με την ονομασία «Καλάσνικοφ»

1923: Γεννιέται ο Χάτσικο, Γιαπωνέζος σκύλος. Ήταν ένας λευκός σκύλος ράτσας Ακίτα ο οποίος γεννήθηκε στην πόλη Οντάτε της Ιαπωνίας. Έγινε διάσημος για την αξιοθαύμαστη αφοσίωση στον κύριό του, στον οποίο έμεινε πιστός για όλη του την ζωή περιμένοντας τον για χρόνια να βγει από το τρένο. Ο κύριος του βέβαια είχε πεθάνει αλλά ο σκύλος δεν το γνώριζε. Ο Χάτσικο χαρακτηρίστηκε σαν ζωντανός θρύλος και ένας διάσημος γλύπτης φιλοτέχνησε ένα μπρούτζινο άγαλμα που τον απεικονίζει καθιστό, να περιμένει το αφεντικό του. Το άγαλμα αυτό τοποθετήθηκε σε μια έξοδο του σταθμού της Σιμπούγια (σταθμός που ο σκύλος περίμενε τον κύριό του) ενώ στα αποκαλυπτήρια ήταν παρών και ο ίδιος ο Χάτσικο.

1949: Ο ΟΤΕ αποκτά τον πρώτο του συνδρομητή.

1979: Εκτροχιασμός τρένου με επικίνδυνα χημικά και εκρηκτικά δυτικά του Τορόντο οδηγεί σε τεράστια έκρηξη και στη μαζικότερη εκκένωση σε καιρό ειρήνης στη Β. Αμερική.

1983: Ο Μπιλ Γκέιτς παρουσιάζει τα Windows 1.0.

 

1989: Στο Βερολίνο χιλιάδες πολίτες ζητωκραυγάζουν ενόσω αρχίζουν σιγά-σιγά να γκρεμίζουν το Τείχος, μία μέρα μετά την επίσημη απόφαση που επέτρεψε, για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, στους Ανατολικογερμανούς να ταξιδέψουν ελεύθερα στο δυτικό Βερολίνο και τη δυτική Γερμανία.

1995: Στη Νιγηρία, ο συγγραφέας και ακτιβιστής Κεν Σάρο-Ουίουα απαγχονίζεται με εντολή της κυβέρνησης.

 

Συνεχή  ενημέρωση μέσα από www.spartavoice.gr.
Ακολουθήστε μας και  στις σελίδες μας  Sparta Voice.gr oficcial page   
&  LAKONIA GREECE  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας,   twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα.

You may also like

Κοινοποίηση: