Σαν σήμερα 11 Απριλίου: ο Γεώργιος Παπανδρέου αλλάζει ριζικά την παιδεία στην Ελλάδα

 

1821: Οι Έλληνες σημειώνουν την πρώτη ναυτική επιτυχία τους από την έναρξη της Επανάστασης. Σπετσιώτικα πλοία αιχμαλωτίζουν τρία τουρκικά στη Μήλο.

1890: Το νησί Έλις, ανοιχτά του Μανχάταν, γίνεται ο πρώτος σταθμός των ελλήνων μεταναστών προτού πατήσουν τη «Γη της Επαγγελίας». Εκεί υποβάλλονται σε ιατρικές εξετάσεις και εγκρίνεται ή όχι η είσοδός τους στις ΗΠΑ.

1913: Σουφραζέτες πυρπολούν και καταστρέφουν αθλητικό περίπτερο στο Κεντ της Αγγλίας

1941: Βυθίζεται κοντά στο ακρωτήριο Καφηρέας από γερμανικό βομβαρδιστικό το πλωτό νοσοκομείο «Αττική», αν και φέρει εμφανώς τα διεθνή χαρακτηριστικά των πλωτών νοσοκομείων. Από τους 166 επιβαίνοντες, οι 50 θα χάσουν την ζωή τους.

1945: Ο αμερικανικός στρατός απελευθερώνει τους κρατουμένους στο ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης Μπίχενβαλντ

1961: Ξεκινά η δίκη του Ναζί Άντολφ Άιχμαν στην Ιερουσαλήμ

 

 

1964: Ο πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου ανακοινώνει τις αποφάσεις της κυβέρνησης για την Παιδεία. Καθιερώνονται η υποχρεωτική εκπαίδευση για όλα τα παιδιά ηλικίας 6-15 ετών, η διδασκαλία της δημοτικής σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, η δωρεάν διανομή συγγραμμάτων σε άπορους μαθητές και η εφαρμογή του «Ακαδημαϊκού Απολυτηρίου».

1976: Λανσάρεται ο Apple I, ο πρώτος υπολογιστής της Apple

1977: Λανσάρεται η γραμμή λεωφορείων του Αργυρού Ιωβηλαίου στη Βρετανία

1981: Σημειώνονται συμπλοκές στους δρόμους του Μπρίξτον, στο Λονδίνο. Ο απολογισμός: 66 πολίτες και 300 αστυνομικοί τραυματίζονται

 

 

1996: Ο Παναθηναϊκός είναι η πρώτη ελληνική ομάδα που κατακτά το Κύπελλο Πρωταθλητριών στο μπάσκετ. Στον δραματικό τελικό του Παρισιού νικά την Μπαρτσελόνα 67-66.

2007: Δύο βομβιστικές επιθέσεις στο Αλγέρι προκαλούν τον θάνατο 33 ατόμων και τον τραυματισμό άλλων 222

 

 

Ο καλύτερος τρόπος προβολής της επιχείρηση σας

Συνεχής  ενημέρωση μέσα από www.spartavoice.gr.

Ακολουθήστε μας και  στις σελίδες μας  Sparta Voice.gr oficcial page   &  LAKONIA GREECE  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας,   twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα

You may also like

Κοινοποίηση: