Σαν σήμερα 11 Αυγούστου – καταφθάνουν οι πρώτοι κατάδικοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας του νησιού Αλκατράζ

430{icon} {views}

 

1716: Γεννιέται στην Κέρκυρα ο Ευγένιος Βούλγαρης – από τις επιφανέστερες φυσιογνωμίες του νεώτερου Ελληνισμού, φωτισμένος δάσκαλος και κληρικός. 

1875: Διακηρύσσεται η Αρχή της Δεδηλωμένης στο «Λόγο του Θρόνου» που εκφωνεί ο βασιλιάς Γεώργιος Α’ στην ελληνική  Bουλή. Πλέον, η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης θα ανατίθεται σε όποιον έχει τη «δεδηλωμένη» πλειοψηφία της βουλής. Ο  λόγος γράφτηκε από τον πρωθυπουργό Χαρίλαο Τρικούπη.

1919: Πεθαίνει ο Άντριου Κάρνεγκι, Σκοτοαμερικανός επιχειρηματίας του χάλυβα. Υπήρξε o πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου στα χρόνια του και δημιούργησε εκατοντάδες δανειστικές βιβλιοθήκες στις ΗΠΑ και αλλού. 

1934: Καταφθάνουν οι πρώτοι κατάδικοι στις φυλακές του νησιού Αλκατράζ στον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο. Εκεί για τα επόμενα 29 χρόνια λειτουργίας της φυλακής θα στέλνονταν οι πιο επικίνδυνοι κακοποιοί και όσοι αρνούνταν να προσαρμοστούν στους κανόνες των κοινών φυλάκων. Τρόφιμοι της υπήρξαν ορισμένοι από τους πλέον διάσημους γκάνγκστερ όπως ο Αλ Καπόνε.  

 

 

1983: Διορίζεται στο Πρωτοδικείο του Πειραιά η Αργυρώ Χουδεστανάκη, η πρώτη Ελληνίδα εισαγγελέας.

1996:  Δολοφονείται ο Ελληνοκύπριος Τάσος Ισαάκ στην διάρκεια αντικατοχικής διαδήλωσης στην περιοχή της νεκρής ζώνης, στην επαρχία της Αμμόχωστου. 

1999: Σημειώνεται ολική έκλειψη ηλίου σε Ευρώπη και Ασία.

2014: Αυτοκτονεί ο Ρόμπιν  Γουίλιαμς  σε ηλικία 63 ετών –  διάσημος Αμερικανός ηθοποιός, βραβευμένος με όσκαρ.

 

Ενημερωθείτε  μέσα από τη συνεχή ροή του Sparta Voice.gr (www.spartavoice.gr).
Κάνετε like στη σελίδα   μας  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας, ακολουθήστε μας και στο  twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα.

You may also like

Κοινοποίηση: