Σαν σήμερα 14 Ιουλίου – τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια της Γαλλίας όπου σκοτώνονται 84 άνθρωποι και εκατοντάδες τραυματίζονται

394{icon} {views}

1789: Οι πολίτες του Παρισιού καταλαμβάνουν τη Βαστίλη. Η Γαλλική Επανάσταση ξεκινά. 

1867: Ο  Άλφρεν Νόμπελ, Σουηδός βιομήχανος εκρηκτικών επιδεικνύει τη νέα του εφεύρεση, τη δυναμίτιδα. Με κληροδότημα από τα κέρδη αυτής της εφεύρεσης συντηρείται μέχρι σήμερα το βραβείο που φέρει τ΄ όνομά του.

1874: Καταστροφική πυρκαγιά στο Σικάγο καίει 47 στρέμματα, καταστρέφει 812 κτίρια και σκοτώνει 20 άτομα.

1913: Β’ Βαλκανικός Πόλεμος: ο ελληνικός στρατός μπαίνει στην Κομοτηνή.

1933: Όλα τα πολιτικά κόμματα στην Γερμανία κηρύσσονται παράνομα από τους ναζί, οι οποίοι επιβάλλουν τη μονομοκομματική δικτατορία τους.

1965:  Το διαστημικό σκάφος Μάρινερ 4, γνωστό και ως Μάρινερ-Άρης,  περνά από τον Άρη και λαμβάνει τις πρώτες κοντινές φωτογραφίες ενός άλλου πλανήτη.

2002:  Γίνεται απόπειρα δολοφονίας προς τον  πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Ζακ Σιράκ κατά τη διάρκεια των εορτασμών της ημέρας της Βαστίλης.

2016: Τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια της Γαλλίας όπου οδηγός φορτηγού κατευθύνεται και παρασέρνει πλήθος πολιτών που γιορτάζουν την Ημέρα της Βαστίλης, εθνική εορτή των Γάλλων. Απολογισμός της επίθεσης είναι 84 νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες όπως επίσης και ο δράστης που έπεσε νεκρός από την αστυνομία.

 

Ενημερωθείτε  μέσα από τη συνεχή ροή του Sparta Voice.gr (www.spartavoice.gr).
Κάνετε like στη σελίδα   μας  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας, ακολουθήστε μας και στο  twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα.

 

You may also like

Κοινοποίηση: