Σαν σήμερα 15 Σεπτεμβρίου – ο Αλεξάντερ Φλέμινγκ ανακαλύπτει την πενικιλίνη

1890: Γεννιέται η Αγκάθα Κρίστι, Aγγλίδα συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων.

1919: Κυκλοφορεί το πρώτο φύλλο της εφημερίδας «Καθημερινή».

1920: Καταργούνται οι φυλακές Παλαμηδίου στο Ναύπλιο.

1928: Ο Αλεξάντερ Φλέμινγκ ανακαλύπτει την πενικιλίνη. Η έρευνά του όμως θα σταματήσει σύντομα καθώς δεν κατόρθωσε να προσελκύσει το ενδιαφέρον της ιατρικής κοινότητας. Το έργο του ολοκλήρωσαν άλλοι επιστήμονες στα τέλη της δεκαετίας του ’30 όπου μετά την επιτυχία των πειραμάτων, αμερικανικές και βρετανικές φαρμακοβιομηχανίες άρχισαν τη μαζική παραγωγή πενικιλίνης. Το νέο φάρμακο χρησιμοποιήθηκε ευρέως στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο για την αντιμετώπιση των μολύνσεων. Όταν το 1945 ο Φλέμινγκ βραβεύτηκε με το Νόμπελ Ιατρικής δήλωσε ταπεινά: «Η φύση δημιούργησε την πενικιλίνη. Εγώ απλώς τη βρήκα». 

 

 

1935: Ο Αδόλφος Χίτλερ υιοθετεί τη σβάστικα ως επίσημο σύμβολο της Ναζιστικής Γερμανίας. Την ίδια μέρα, ψηφίζονται οι Φυλετικοί Νόμοι της Νυρεμβέργης συνέπεια των οποίων θα είναι να αφαιρείται η γερμανική υπηκοότητα από τους Γερμανοεβραίους και να απαγορεύεται ο γάμος ανάμεσα σε Εβραίους και μη-Εβραίους.

1959: Ο Νικήτα Χρουστσόφ είναι ο πρώτος ηγέτης της ΕΣΣΔ που επισκέπτεται τις ΗΠΑ. Η παραμονή του στις ΗΠΑ  θα διαρκέσει μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου.

1968: Ιδρύεται η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας (ΚΝΕ) μετά από απόφαση του ΚΚΕ ενώ παράλληλα συμφωνείται η παράνομη κυκλοφορία του Οδηγητή (εφημερίδα της ΚΝΕ). 

1984: Γεννιέται ο Πρίγκηπας Χάρι, o νεώτερος γιος του Πρίγκηπα Κάρολου και της Νταϊάνα Σπένσερ

2001: Ενθρονίζεται ο νέος Πατριάρχης Ιεροσολύμων Ειρηναίος.

2008: Η επενδυτική τράπεζα Lehman Brothers Holdings Inc κηρρύσσει πτώχευση παγώνοντας τις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές.

 

Ενημερωθείτε  μέσα από τη συνεχή ροή του Sparta Voice.gr (www.spartavoice.gr).
Κάνετε like στις σελίδες μας  Sparta Voice.gr oficcial page   
&  LAKONIA GREECE  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας, ακολουθήστε μας και στο  twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα.

 

Κοινοποίηση: