Σαν σήμερα

Σαν σήμερα 18 Οκτωβρίου – γεννιέται η Μελίνα Μερκούρη

574{icon} {views}

 

1356: Σημειώνεται σεισμός 7,1 Ρίχτερ με επίκεντρο την πόλη Βασιλεία της Ελβετίας με 1.000 θύματα. Πρόκεται για τον πιο καταστρεπτικό σεισμό στην ιστορία της κεντρικής Ευρώπης, η οποία είναι περιοχή χαμηλής σεισμικότητας.

1851: Εκδίδεται το μυθιστόρημα “Μόμπι Ντικ” του Χέρμαν Μέλβιλ.

1867: Οι ΗΠΑ εξαγοράζουν την Αλάσκα από τη Ρωσία έναντι 7,2 εκατ. δολαρίων. Η 18η Οκτωβρίου γιορτάζεται σήμερα ως “Μέρα της Αλάσκα”.

1912: Α’ Βαλκανικός Πόλεμος: ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει την Έδεσσα.  Την ίδια μέρα, το τορπιλοβόλο 11 με κυβερνήτη τον Νικόλαο Βότση τορπιλίζει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το τουρκικό θωρηκτό «Φετχί Μπουλέντ».

1918: Γεννιέται ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Έλληνας πολιτικός, πρώην πρωθυπουργός.

 

 

1920: Γεννιέται η Μελίνα Μερκούρη, Ελληνίδα ηθοποιός και πολιτικός. Διετέλεσε υπουργός Πολιτισμού κατά τα χρονικά διαστήματα 1981-1989 και 1993-1994, θέση η οποία της έδωσε το έναυσμα για να ξεκινήσει εκστρατεία για την επιστροφή των κλεμμένων μαρμάρων της Ακρόπολης από τον Λόρδο Έλγιν, τα οποία βρίσκονται στις προθήκες του Βρετανικού Μουσείου.  

1922: Ιδρύεται το BBC.

1931: Πεθαίνει ο Τόμας Έντισον, κορυφαίος Αμερικανός εφευρέτης.Από τις σπουδαιότερες εφευρέσεις του είναι το μικρόφωνο, ο φωνογράφος και ο ηλεκτρικός λαμπτήρας. 

 

Ενημερωθείτε  μέσα από τη συνεχή ροή του Sparta Voice.gr (www.spartavoice.gr).
Κάνετε like στις σελίδες μας  Sparta Voice.gr oficcial page   
&  LAKONIA GREECE  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας, ακολουθήστε μας και στο  twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα.

You may also like

Κοινοποίηση: