Σαν σήμερα 19 Αυγούστου – η Σοβιετική Ένωση στέλνει στο διάστημα το «Σπούτνικ 5» με επιβάτες τους σκύλους Μπέλκα και Στρέλκα

 

1692: Στο Σάλεμ, πέντε γυναίκες και ένας ιερέας εκτελούνται με την κατηγορία της εξάσκησης μαγείας.

1923: Η αγγλική κυβέρνηση απορρίπτει το αίτημα της Συνέλευσης των Κυπρίων για Ένωση με την Ελλάδα.

1928: Οι εκλογές στην Ελλάδα επαναφέρουν τον Ελ. Βενιζέλο στην εξουσία. 

1934: Ο Αδόλφος Χίτλερ -ονομαζόμενος αρχηγός «Φύρερ» του γερμανικού Ράϊχ- αναλαμβάνει τη γενική εξουσία μετά τον θάνατο του προέδρου της γερμανικής Δημοκρατίας στρατάρχου Χίντεμπουργκ. 

1936: Δολοφονείται από τις δυνάμεις του Φράνκο ο Ισπανός ποιητής και θεατρικός συγγραφέας Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα.

1960: Η Σοβιετική Ένωση στέλνει στο διάστημα το «Σπούτνικ 5» με επιβάτες τους σκύλους Μπέλκα και Στρέλκα, 40 ποντίκια, 2 αρουραίους και πολλά φυτά. Αφού το σκάφος διέγραψε 17 τροχιές γύρω από τη Γη, επέστρεψε στη Γη την επόμενη μέρα. Όλα τα ζώα επέστρεψαν στο έδαφος χαίροντας άκρας υγείας. Ήταν οι πρώτοι ταξιδιώτες του Διαστήματος που επέστρεψαν στο έδαφος χωρίς το διαστημόπλοιο τους να αποτεφρωθεί από την τριβή.

 

 

1991: Πραξικόπημα με πρωταγωνιστές σκληροπυρηνικούς κομμουνιστές ανατρέπει τον Μιχαήλ Γκορμπατσόφ τον τελευταίο πρόεδρο της Σοβιετικής Ένωσης.

 

Ενημερωθείτε  μέσα από τη συνεχή ροή του Sparta Voice.gr (www.spartavoice.gr).
Κάνετε like στη σελίδα   μας  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας, ακολουθήστε μας και στο  twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα.

 

 

You may also like

Κοινοποίηση: