Σαν σήμερα

Σαν σήμερα 19 Ιουλίου – εγκαινιάζεται το πρώτο πλοίο που διέσχισε τον Ατλαντικό και ήταν κατασκευασμένο από σίδερο

391{icon} {views}

 

1545: Το πολεμικό πλοίο Mary Rose βυθίζεται έξω από το Πόρτσμουθ. Το 1982 το ναυάγιο διασώζεται σε ένα από τα πιο πολύπλοκα και δαπανηρά σχέδια της θαλάσσιας αρχαιολογίας.

1843: Εγκαινιάζεται το ατμόπλοιο “SS Great Britain” κατασκευής του Βρετανού μηχανικού Μπρουνέλ το οποίο διασχίζει πρώτο τον Ατλαντικό. Ήταν το μεγαλύτερο πλοίο της εποχής του  και ήταν το πρώτο σιδερένιο και επίσης ελικοκίνητο υπερωκεάνιο του κόσμου. Ναυπηγήθηκε το 1843 στο Μπρίστολ. Το ολικό του μήκος ήταν 323 πόδια, το πλάτος του 51, το βύθισμα του 16 και είχε χωρητικότητα 3.278 τόνους. Η μεγίστη ισχύς μηχανής του 1000 HP.

 

 

1870: Η Γαλλία κηρύσσει τον πόλεμο στην Πρωσία. Μια μακριά αλυσίδα πολέμων ανάμεσα στη Γαλλία και τη Γερμανία αρχίζει. Σαν επακόλουθο όλων αυτών είναι οι παγκόσμιοι πόλεμοι του 20ου αιώνα.

1900: Τίθεται σε λειτουργία η πρώτη γραμμή του μετρό στο Παρίσι. 

1952: Ελσίνκι: τελετή έναρξης των 15ων Ολυμπιακών Αγώνων. Παίρνουν μέρος 4.407 αθλητές και 518 αθλήτριες από 69 χώρες. Ήταν η πρώτη φορά που κυμάτισε η σοβιετική σημαία στο Ολυμπιακό Στάδιο της φιλανδικής πρωτεύουσας.

1967: Οι Beatles προτίθενται να αγοράσουν ένα νησί που βρίσκεται στα ανοιχτά της Ερέτριας και μοιάζει με κιθάρα. Στόχος τους ήταν να το μετατρέψουν σε κομμούνα χίπηδων αλλά η ιδέα ναυάγησε εξαιτίας της ελληνικής γραφειοκρατίας.

1969: Πεθαίνει ο Στρατής Μυριβήλης, Έλληνας πεζογράφος της γενιάς του ’30. 

 

Ενημερωθείτε  μέσα από τη συνεχή ροή του Sparta Voice.gr (www.spartavoice.gr).
Κάνετε like στη σελίδα   μας  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας, ακολουθήστε μας και στο  twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα.

You may also like

Κοινοποίηση: