Σαν σήμερα 19 Σεπτεμβρίου – οι Γερμανοί προβαίνουν σε σφαγές και λεηλασίες στις Καρυές Λακωνίας

694{icon} {views}

 

1888: Διεξάγεται ο πρώτος διεθνής διαγωνισμός γυναικείας ομορφιάς (καλλιστεία), σε Σπα του Βελγίου. Νικήτρια είναι η 18χρονη Μπέρθα Σουκαρέτ από τη Γουατεμάλα.

1893: Ο κυβερνήτης της Νέας Ζηλανδίας επικυρώνει νόμο κατά τον οποίο οι γυναίκες αποκτούν δικαίωμα ψήφου. 

1931: Ο χρηματιστηριακός πανικός σε Αμερική και Ευρώπη επηρεάζει και την Ελλάδα με υποτίμηση των αξιών καθώς και χρεοκοπία χρηματιστών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Το Χρηματιστήριο Αθηνών θα παραμείνει κλειστό ως τς 16 Δεκεμβρίου 1932.

1943: Οι Γερμανοί προβαίνουν σε σφαγές και λεηλασίες στις Καρυές Λακωνίας. Οι Γερμανοί φτάνουν αθόρυβα στις 5 τα ξημερώματα  στο χωριό εγκλωβίζοντας τους ανυποψίαστους κατοίκους. Εκείνο το πρωινό σκοτώνονται εννέα άνθρωποι και τραυματίζονται άλλοι τέσσερις ενώ σημειώνεται σχεδόν ολοκληρωτική καταστροφή του χωριού μετά από φωτιές και λεηλασίες.  

 

 

1952: Οι ΗΠΑ απαγορεύουν στον Τσάρλι Τσάπλιν να ξαναμπεί στη χώρα μετά από ένα ταξίδι που πραγματοποίησε στην Αγγλία.

1957: Στις ΗΠΑ πραγματοποιείται η πρώτη υπόγεια πυρηνική δοκιμή.

1989: Ο Βούλγαρος πρωταθλητής της άρσης βαρών Ναούμ Σαλαμάνοφ ζητά πολιτικό άσυλο στην τουρκική πρεσβεία, ενώ βρίσκεται στην Αθήνα. Είναι ο γνωστός Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου.

 

Ενημερωθείτε  μέσα από τη συνεχή ροή του Sparta Voice.gr (www.spartavoice.gr).
Κάνετε like στις σελίδες μας  Sparta Voice.gr oficcial page   
&  LAKONIA GREECE  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας, ακολουθήστε μας και στο  twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα.

You may also like

Κοινοποίηση: