Σαν σήμερα

Σαν σήμερα 23 Ιουλίου – γεννιέται ο Δημήτρης Λιαντίνης στη Λιαντίνα Λακωνίας τής κοινότητα Πολοβίτσας

1456{icon} {views}

 

776 π.Χ: Αρχίζουν στην Ολυμπία οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες.

1821: Οι Έλληνες, με επικεφαλής τον πρίγκιπα Αλέξανδρο Καντακουζηνό, καταλαμβάνουν τη Μονεμβασιά. Είναι το πρώτο κάστρο που πέφτει στα χέρια των επαναστατών. Οι Οθωμανοί στρατιώτες και πολίτες μεταφέρονται στις ακτές της Μικράς Ασίας. 

1888: Ο Τζον Ντάνλοπ λαμβάνει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το ελαστικό τροχοφόρου.

1903:  Η Ford Motor Company πουλά το πρώτο της αυτοκίνητο.

1942: Γεννιέται ο Έλληνας πανεπιστημιακός, φιλόσοφος, ποιητής, συγγραφέας και μεταφραστής Δημήτρης Λιαντίνης (Δημήτρης Νικολακάκος) στη Λιαντίνα Λακωνίας τής κοινότητα Πολοβίτσας. Την 1η Ιουνίου 1998 ο Λιαντίνης εξαφανίστηκε αφήνοντας γράμμα προς την κόρη του, στο οποίο δήλωνε πως είχε αποφασίσει «να αφανισθεί αυτοθέλητα», όπως χαρακτηριστικά έγραφε. Η υπόθεση της εξαφάνισής του απασχόλησε την κοινή γνώμη, λόγω ιδιαίτερης προβολής από τα ΜΜΕ. Στις 6 Ιουλίου του 2005, ο συγγενής του Παναγιώτης Νικολακάκος, ο οποίος ήταν ο μόνος που γνώριζε το σημείο θανάτου του, οδήγησε την κόρη του Λιαντίνη σε μία σπηλιά του Ταϋγέτου, όπου μέσα κείτονταν ο ίδιος.

 

 

1952:  Ιδρύεται η Ευρωπαϊκή Κοινότητα Άνθρακα και Χάλυβα. Σκοπός της ήταν να θέσει την παραγωγή και εμπορία του άνθρακα και του χάλυβα στις χώρες που την αποτελούσαν – Ιταλία, Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Δυτική Γερμανία και Λουξεμβούργο. Μετέπειτα θα ονομαστεί ΕΟΚ και αργότερα Ευρωπαϊκή Ένωση.  

1957: Γεννιέται ο Νίκος Γκάλης στο New Jersey των Ηνωμένων Πολιτειών, κορυφαίος έλληνας καλαθοσφαιριστής και ο άνθρωπος που άλλαξε τη μοίρα του αθλήματος στη χώρα μας.

1996: Πεθαίνει η Αλίκη Βουγιουκλάκη  η «εθνική σταρ της Ελλάδος».

2007: Πτώση αεροσκάφους CL-415 κατά τη διάρκεια πυρόσβεσης, στα Στύρα Ευβοίας.

 

Ενημερωθείτε  μέσα από τη συνεχή ροή του Sparta Voice.gr (www.spartavoice.gr).
Κάνετε like στη σελίδα   μας  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας, ακολουθήστε μας και στο  twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα.

Spartavoice.gr Ο καλύτερος τρόπος προβολής της επιχείρηση σας με το χαμηλότερο κόστος το μήνα.
Επικοινωνία

You may also like

Κοινοποίηση: