Σαν σήμερα

Σαν σήμερα 24 Αυγούστου – εκρήγνυται ο Βεζούβιος και θάβει κάτω από τη λάβα τις πόλεις Πομπηία και Ηράκλεια

612{icon} {views}

 

79: Εκρήγνυται ο Βεζούβιος και θάβει κάτω από τη λάβα τις πόλεις Πομπηία και Ηράκλεια.

 

 

1456: O Γουτεμβέργιος ολοκληρώνει την πρώτη εκτύπωση της Βίβλου.

1572: 70.000 Γάλλοι προτεστάντες σφάζονται κατ’ εντολή των καθολικών αρχών. Στην ιστορία θα μείνει ως η νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου. 

1779: Εκτελείται δι’ απαγχονισμού ο Κοσμάς ο Αιτωλός, ο μεγάλος δάσκαλος του Γένους.

1831: Ο Δαρβίνος σαλπάρει με το πλοίο Beagle για ένα πενταετές ταξίδι εξερεύνησης σε όλο τον κόσμο.

1899: Γεννιέται ο Χόρχε Λουίς Μπόρχες, Αργεντινός ποιητής, διηγηματογράφος και δοκιμιογράφος, από τους σημαντικότερους λογοτέχνες του 20ου αιώνα. 

1947: Γεννιέται ο Πάολο Κοέλιο, Βραζιλιάνος συγγραφέας.

1952: Κυκλοφορεί το πρώτο φύλλο της ελληνικής εφημερίδας «Αυγή».

1960: Η Μαρία Κάλλας εμφανίζεται για πρώτη φορά στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, ερμηνεύοντας τον ομώνυμο ρόλο από τη «Νόρμα» του Μπελίνι.

1975: Το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών, με πρόεδρο τον Ιωάννη Ντεγιάννη, εκδίδει την απόφασή του στη δίκη των πρωταιτίων της 21ης Απριλίου. Καταδικάζονται σε θάνατο οι Γεώργιος Παπαδόπουλος, Στυλιανός Παττακός και Νικόλαος Μακαρέζος. Την ίδια μέρα, η κυβέρνηση Κωνσταντίνου Καραμανλή μετατρέπει τις θανατικές ποινές σε ισόβια.

 

Ενημερωθείτε  μέσα από τη συνεχή ροή του Sparta Voice.gr (www.spartavoice.gr).
Κάνετε like στη σελίδα   μας  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας, ακολουθήστε μας και στο  twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα.

 

You may also like

Κοινοποίηση: