Σαν σήμερα 24 Ιουλίου – υπογράφεται η Συνθήκη της Λωζάνης που καθορίζει τα ελληνοτουρκικά σύνορα

 

1823: Καταργείται η δουλεία στη Χιλή.

1897: Γεννιέται στο Κάνσας η Αμέλια Έρχαρτ, Αμερικανίδα πρωτοπόρος της αεροπορίας, συγγραφέας και φεμινίστρια. Υπήρξε η πρώτη γυναίκα που διέσχισε πετώντας μόνη τον Ατλαντικό.

1923: Υπογράφεται η Συνθήκη της Λωζάνης που καθορίζει τα ελληνοτουρκικά σύνορα. Στη στεριά, ο μέσος ρους του ποταμού Έβρου. Στη θάλασσα, αποδίδεται στην Ελλάδα κάθε νησί, νησίδα και βραχονησίδα, που βρίσκεται πέρα από τα τρία μίλια από τις μικρασιατικές ακτές, εκτός από την Ίμβρο και την Τένεδο.

 

 

1943: Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος: Αρχίζει η Επιχείρηση Γόμορρα. Το Αμβούργο  βομβαρδίζεται από αμερικανικά αεροπλάνα την ημέρα και από βρετανικά και καναδικά  αεροπλάνα τη νύχτα. Μέχρι το τέλος της επιχείρησης, 9.000 τόνοι εκρηκτικών θα σκοτώσουν περισσότερους από 30.000 ανθρώπους και θα καταστρέψουν 280.000 κτίρια.

1974: Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής επιστρέφει στην Ελλάδα. Η άφιξη του, σήμανε και το τέλος της 7ετούς στρατιωτικής χούντας στην Ελλάδα, αν και η τότε στρατιωτική ηγεσία διατηρήθηκε στη θέση της, ενώ ο Α. Παπανδρέου μέχρι το επόμενο Καλοκαίρι του 1975 δήλωνε “Η χούντα δεν έπεσε”. Την ίδια νύχτα ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ορκίζεται πρωθυπουργός κι έτσι αρχίζει η περίοδος της μεταπολίτευσης στην Ελλάδα. 

1982: Καταργείται στην Ελλάδα η ποινική δίωξη της μοιχείας, μετά από  ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου.

2013: Εκτροχιάστηκε τρένο στη Γαλικία από ανθρώπινο λάθος. 79 ήταν οι νεκροί και 95 οι τραυματίες. Είναι το χειρότερο σιδηροδρομικό δυστύχημα τα τελευταία 70 χρόνια στην Ισπανία.  

 

Ενημερωθείτε  μέσα από τη συνεχή ροή του Sparta Voice.gr (www.spartavoice.gr).
Κάνετε like στη σελίδα   μας  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας, ακολουθήστε μας και στο  twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα.

Spartavoice.gr Ο καλύτερος τρόπος προβολής της επιχείρηση σας με το χαμηλότερο κόστος το μήνα.
Επικοινωνία

You may also like

Κοινοποίηση: