Σαν σήμερα 25 Ιουλίου – εγκαινιάζεται η Διώρυγα της Κορίνθου

 

1609: Το αγγλικό πλοίο Sea Venture, κατευθυνόμενο προς τη Βιρτζίνια, οδηγείται σκόπιμα στην ξηρά κατά τη διάρκεια καταιγίδας στις Βερμούδες, προκειμένου να αποτραπεί η βύθισή του. Οι επιζώντες αποφασίζουν να ιδρύσουν εκεί μία νέα αποικία.

1893: Εγκαινιάζεται η Διώρυγα της Κορίνθου από τον πρωθυπουργό Σωτήριο Σωτηρόπουλο, έργο του Έλληνα μηχανικού Πέτρου Πρωτοπαπαδάκη. Η κατασκευή της είναι αποτέλεσμα της αναπτυξιακής πολιτικής του πρωθυπουργού  Χαρίλαου Τρικούπη, ο οποίος με την κατασκευή μεγάλων έργων υποδομής στόχευε στη δημιουργία ενός σύγχρονου και οικονομικά ανεπτυγμένου κράτους. Η διώρυγα έχει μήκος 6.346 m, πλάτος στην επιφάνεια της θάλασσας 24,6 m, στο βυθό της 21,3 m, ενώ το βάθος της κυμαίνεται από 7,50 έως 8 m. Κάθε χρόνο περνούν τη διώρυγα 12.000 πλοία.

 

1923: Ακούγεται ραδιοφωνικά στις ΗΠΑ για πρώτη φορά το πρώτο πρόγραμμα, ένα κονσέρτο πιάνου, που εκπέμπεται από την Μεγάλη Βρετανία.

1924: Γεννιέται ο Γέροντας Παΐσιος (κατά κόσμον Αρσένιος Εζνεπίδης) ή όπως επίσημα έμεινε στην ιστορία Άγιος Παΐσιος o Αγιορείτης. Η μνήμη του εορτάζεται στις 12 Ιουλίου. 

1940: Κινηματογραφική πρεμιέρα για το καρτούν «Γούντι ο Τρυποκάρυδος». 

1942: Πραγματοποιείται η επιχείρηση ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοποτάμου από Βρετανούς κομάντος και Έλληνες αντάρτες.

1963: Το αμερικάνικο έθνος «αποχαιρετά» τον Τζον Κένεντι, τρεις μέρες μετά τη δολοφονία του στο Ντάλας.

1966: Ο Τζίμι Χέντριξ δίνει την πρώτη του συναυλία στη Βρετανία, σε λονδρέζικο κλαμπ. 

1984: Η Σοβιετική κοσμοναύτης Σβετλάνα Σαβίτσκαγια είναι η πρώτη γυναίκα που περπατάει στο διάστημα.

 

Ενημερωθείτε  μέσα από τη συνεχή ροή του Sparta Voice.gr (www.spartavoice.gr).
Κάνετε like στη σελίδα   μας  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας, ακολουθήστε μας και στο  twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα.

Spartavoice.gr Ο καλύτερος τρόπος προβολής της επιχείρηση σας με το χαμηλότερο κόστος το μήνα.
Επικοινωνία

 

You may also like

Κοινοποίηση: