Σαν σήμερα

Σαν σήμερα 26 Ιουνίου – η ΕΟΚ αποφασίζει να μην αναγνωρίσει τα Σκόπια με το όνομα Μακεδονία

 

1945: Υπογράφεται ο Καταστατικός Χάρτης των Ηνωμένων Εθνών από 50 συμμαχικές χώρες στο Σαν Φρανσίσκο. 

1960: Η Μαδαγασκάρη αποκτά την ανεξαρτησία της από τη Γαλλία.

1977: Ο Έλβις Πρίσλεϊ δίνει την τελευταία του συναυλία στην Ιντιάνα.

1978: Πτήση της Air Canada βγαίνει εκτός διαδρόμου στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Τορόντο και συντρίβεται σε χαράδρα. 2 από τους 107 επιβαίνοντες χάνουν τη ζωή τους.

1992: Στη Λισσαβόνα η Διάσκεψη Κορυφής της ΕΟΚ, αποδεχόμενη την ελληνική θέση, αποφασίζει να μην αναγνωρίσει τα Σκόπια με το όνομα Μακεδονία. 

1996: Κηδεύεται ο Αντρέας Παπανδρέου, ιδρυτής και πρόεδρος του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος,  με τιμές αρχηγού κράτους στο πρώτο νεκροταφείο Αθηνών. 

2016: Ανοίγει η νέα Διώρυγα  του Παναμά επιτρέποντας σε μεγαλύτερα πλοία της χρήση της. Η επέκταση κόστισε 4,5 δισ. δολάρια. 

 

Ενημερωθείτε  μέσα από τη συνεχή ροή του Sparta Voice.gr (www.spartavoice.gr).
Κάνετε like στη σελίδα   μας  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας, ακολουθήστε μας και στο  twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα.

You may also like

Κοινοποίηση: