Σαν σήμερα 26 Ιουνίου – η ΕΟΚ αποφασίζει να μην αναγνωρίσει τα Σκόπια με το όνομα Μακεδονία
1945: Υπογράφεται ο Καταστατικός Χάρτης των Ηνωμένων Εθνών από 50 συμμαχικές χώρες στο Σαν Φρανσίσκο.
1960: Η Μαδαγασκάρη αποκτά την ανεξαρτησία της από τη Γαλλία.
1977: Ο Έλβις Πρίσλεϊ δίνει την τελευταία του συναυλία στην Ιντιάνα.
1978: Πτήση της Air Canada βγαίνει εκτός διαδρόμου στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Τορόντο και συντρίβεται σε χαράδρα. 2 από τους 107 επιβαίνοντες χάνουν τη ζωή τους.
1992: Στη Λισσαβόνα η Διάσκεψη Κορυφής της ΕΟΚ, αποδεχόμενη την ελληνική θέση, αποφασίζει να μην αναγνωρίσει τα Σκόπια με το όνομα Μακεδονία.
1996: Κηδεύεται ο Αντρέας Παπανδρέου, ιδρυτής και πρόεδρος του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος, με τιμές αρχηγού κράτους στο πρώτο νεκροταφείο Αθηνών.
2016: Ανοίγει η νέα Διώρυγα του Παναμά επιτρέποντας σε μεγαλύτερα πλοία της χρήση της. Η επέκταση κόστισε 4,5 δισ. δολάρια.
Ενημερωθείτε μέσα από τη συνεχή ροή του Sparta Voice.gr (www.spartavoice.gr).
Κάνετε like στη σελίδα μας στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα μας, ακολουθήστε μας και στο twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα.