Σαν σήμερα 27 Αυγούστου – τα τελευταία ελληνικά στρατιωτικά τμήματα εγκαταλείπουν τη Σμύρνη

314{icon} {views}

479: Οι Έλληνες, με αρχηγό τον Σπαρτιάτη Παυσανία, νικούν σε αποφασιστική μάχη τον περσικό στρατό του Μαρδόνιου στη Μάχη των Πλαταιών. 

1829: Οι πρώτοι Έλληνες πατούν το πόδι τους στην Αυστραλία. Πρόκειται για επτά ναυτικούς, που έχουν καταδικασθεί για πειρατεία από τους Άγγλους.

1912: Ο Αμερικανός συγγραφέας Έντγκαρ Ράις Μπάροους ολοκληρώνει τη συγγραφή της πρώτης περιπέτειας με ήρωα τον Ταρζάν, με τίτλο «Ο Ταρζάν των πιθήκων».

1922: Τα τελευταία ελληνικά στρατιωτικά τμήματα εγκαταλείπουν τη Σμύρνη. Στις 11 π.μ. εμπροσθοφυλακή του τουρκικού ιππικού μπαίνει στην πόλη, ενώ τις βραδινές ώρες φτάνει και μία μεραρχία πεζικού όπου θα ακολουθήσουν πυρπολήσεις και σφαγές. 

 

 

1949: Ο κυβερνητικός στρατός εκδιώκει τον Δημοκρατικό Στρατό του ΚΚΕ  από το βουνό Γράμμος στη βορειοδυτική Μακεδονία, το τελευταίο προπύργιό του. Σύντομα, ο εμφύλιος πόλεμος όπου είχε ξεκινήσει το 1946 θα λήξει και επίσημα. 

2003:  Ο Άρης  κάνει την πλησιέστερη προσέγγισή του στη Γη σε σχεδόν 60.000 χρόνια, περνώντας από απόσταση 55.758.005 χλμ.

 

Ενημερωθείτε  μέσα από τη συνεχή ροή του Sparta Voice.gr (www.spartavoice.gr).
Κάνετε like στη σελίδα   μας  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας, ακολουθήστε μας και στο  twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα.

You may also like

Κοινοποίηση: